Nemanja Maksimović, reprezentativac Srbije, za “Glas Srpske“: Prazne minute naš najveći problem

Dušan Repija
Nemanja Maksimović, reprezentativac Srbije, za “Glas Srpske“: Prazne minute naš najveći problem

Beograd - Fudbaleri Srbije uspjeli su da opravdaju ulogu favorita u četvrtoj grupi C Lige nacija i izborili promociju u B ligu, te završni turnir preko kojeg mogu alternativnim putem do Evropskog prvenstva 2020. godine.

Četiri pobjede i dva remija nagovještavaju da su momci Mladena Krstajića rutinski odradili ono što se od njih očekivalo. Ipak, igra je ponekad bila ispod nivoa, a prazne minute obilježje gotovo svakog meča, samo što je rezultat ovaj put mnogo bolji nego ranije kada je po završetku takmičenja preovladavao utisak da su “orlovi” još jednom u nizu propustili šansu.

- Povremeni prazan hod u igri sigurno je bio naš najveći problem. Ne znam zašto je to tako, ali čini mi se da je najčešće takav period dolazio posle promašenih šansi ili penala. Sada nas nije skupo koštalo, ali protiv jačih rivala sigurno hoće. Na tim stvarima moramo da radimo - rekao je za “Glas Srpske” vezni fudbaler Nemanja Maksimović.

Protivnici Srbije na završnom turniru biće Škotska, Finska i Norveška, a planirano je da bude održan tek u martu 2020. godine. Do tada će već biti poznat ishod “regularnih” kvalifikacija za EP čiji je žrijeb zakazan za 2. decembar.

- Nadam se da ćemo već kroz kvalifikacije obezbediti učešće na završnici. To je na kraju krajeva i prioritet, jer smo sigurno među 24 najkvalitetnija tima Starog kontinenta. Vidim da bismo mogli upasti u eks-ju grupu sa Hrvatskom i BiH što bi bilo vrlo zanimljivo. Ipak, ne opterećujemo se rivalima, tako je bilo i pred ovo takmičenje. Gledali smo svoju igru i mislim da možemo biti zadovoljni, s tim što moramo da ispravimo nedostatke - rekao je Maksimović.

Zlatni “orlić” sa Novog Zelanda jedan je od plejade mladih igrača kojima je Krstajić dao šansu, a utisak je da je među onima koji su je najbolje iskoristili. Odigrao je svih 540 minuta i izgledao dobro posebno kada je kraj njega u srcu veznog reda stajao Nemanja Matić.

- Baš mi je drago što sam postao standardan. Sve se promenilo kada sam prešao u Hetafe. Dok sam bio u Valensiji dobijao sam poziv, ali sam malo igrao jer ni u klubu nisam imao veliku minutažu. Nije bilo realno ni da se nađem na Svetskom prvenstvu... Sada je mnogo drugačije, igram sa mnogo više samopouzdanja. U reprezentaciji je dosta mojih vršnjaka iz mlađih selekcija, sa svima se dobro slažem i družim van terena. Ipak, najlakše je igrati kraj Matića, to je veliko iskustvo i čast - zaključio je Maksimović.

Uživa u Madridu

Prelazak iz Valensije u Hetafe ispostavio se kao pun pogodak, s obzirom na to da je od početka sezone propustio samo jedan meč.

- Od početka karijere želim samo da igram, da ne sedim na klupi. Takve klubove sam i birao. Imam puno poverenje u trenera, a i život u Madridu je nešto o čemu sam samo mogao da sanjam - naglasio je momak koji je odrastao u Banji Koviljači, a porijeklom je iz Han Pijeska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana