Немања Максимовић, репрезентативац Србије, за “Глас Српске“: Празне минуте наш највећи проблем

Душан Репија
Немања Максимовић, репрезентативац Србије, за “Глас Српске“: Празне минуте наш највећи проблем

Београд - Фудбалери Србије успјели су да оправдају улогу фаворита у четвртој групи Ц Лиге нација и изборили промоцију у Б лигу, те завршни турнир преко којег могу алтернативним путем до Европског првенства 2020. године.

Четири побједе и два ремија наговјештавају да су момци Младена Крстајића рутински одрадили оно што се од њих очекивало. Ипак, игра је понекад била испод нивоа, а празне минуте обиљежје готово сваког меча, само што је резултат овај пут много бољи него раније када је по завршетку такмичења преовладавао утисак да су “орлови” још једном у низу пропустили шансу.

- Повремени празан ход у игри сигурно је био наш највећи проблем. Не знам зашто је то тако, али чини ми се да је најчешће такав период долазио после промашених шанси или пенала. Сада нас није скупо коштало, али против јачих ривала сигурно хоће. На тим стварима морамо да радимо - рекао је за “Глас Српске” везни фудбалер Немања Максимовић.

Противници Србије на завршном турниру биће Шкотска, Финска и Норвешка, а планирано је да буде одржан тек у марту 2020. године. До тада ће већ бити познат исход “регуларних” квалификација за ЕП чији је жријеб заказан за 2. децембар.

- Надам се да ћемо већ кроз квалификације обезбедити учешће на завршници. То је на крају крајева и приоритет, јер смо сигурно међу 24 најквалитетнија тима Старог континента. Видим да бисмо могли упасти у екс-ју групу са Хрватском и БиХ што би било врло занимљиво. Ипак, не оптерећујемо се ривалима, тако је било и пред ово такмичење. Гледали смо своју игру и мислим да можемо бити задовољни, с тим што морамо да исправимо недостатке - рекао је Максимовић.

Златни “орлић” са Новог Зеланда један је од плејаде младих играча којима је Крстајић дао шансу, а утисак је да је међу онима који су је најбоље искористили. Одиграо је свих 540 минута и изгледао добро посебно када је крај њега у срцу везног реда стајао Немања Матић.

- Баш ми је драго што сам постао стандардан. Све се променило када сам прешао у Хетафе. Док сам био у Валенсији добијао сам позив, али сам мало играо јер ни у клубу нисам имао велику минутажу. Није било реално ни да се нађем на Светском првенству... Сада је много другачије, играм са много више самопоуздања. У репрезентацији је доста мојих вршњака из млађих селекција, са свима се добро слажем и дружим ван терена. Ипак, најлакше је играти крај Матића, то је велико искуство и част - закључио је Максимовић.

Ужива у Мадриду

Прелазак из Валенсије у Хетафе испоставио се као пун погодак, с обзиром на то да је од почетка сезоне пропустио само један меч.

- Од почетка каријере желим само да играм, да не седим на клупи. Такве клубове сам и бирао. Имам пуно поверење у тренера, а и живот у Мадриду је нешто о чему сам само могао да сањам - нагласио је момак који је одрастао у Бањи Ковиљачи, а поријеклом је из Хан Пијеска.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана