Немања Гордић за Глас Српске: Побједа слађа кад је на мишиће

Милан Зубовић
Немања Гордић за Глас Српске: Побједа слађа кад је на мишиће

Подгорица - Јунак побједе Будућности против Цедевите (84:83) у првом полуфиналном мечу АБА лиге био је некадашњи члан загребачког тима Немања Гордић, који је у завршници меча повукао екипу и донио велику побједу.

Домаћин је губио са 79:83 на 53 секунде прије краја и чинило се да ће Загрепчани направити брејк, али је онда Гордић ступио на сцену. Прво је погодио тројку, а потом и два слободна бацања 2,8 секунди прије краја.

- Велика побједа је још слађа јер смо је ишчупали "на мишиће". Била је то једна од најбољих утакмица у АБА лиги ове сезоне и нико није водио са више од пет поена разлике. Играло се кош за кош, а Цедевита се добро спремила и погађала тешке шутеве. У једном тренутку били смо стјерани уза зид, али се нисмо предавали и дошли смо до тријумфа који нам много значи. Ипак, ово је само прво полувријеме и чека нас још борбе до финала. Наступ у самој завршници за нас би био велика ствар јер Будућност до сада никад није играла у финалу - изјавио је Гордић за "Глас Српске".

Сусрет је завршио као најефикаснији актер са 23 поена, чему је додао пет асистенција и четири украдене лопте, а поменута тројка у финишу све је преокренула.

- Договор је био да брзо нападамо и реализујемо напад. Нисмо ништа посебно спремили и отворило нам се па сам погодио тројку, што је био корак ка тријумфу. Одлучивао је један посјед, Вил Чери је промашио два слободна бацања па смо дошли у ситуацију да добијемо изгубљену утакмицу, мада смо имали и среће на крају - истакао је Гордић.

У посљедњем нападу узео је лопту да ријеши питање побједника, али је био фаулиран па је морао на линију слободних бацања. Рука му није задрхтала пред препуном "Морачом".

- На трибинама је било "лудило" и драго ми је играти у таквим условима, а пошто сам раније већ изводио слободна бацања када се ломио резултат, нисам имао проблема са тремом и могу остати хладнокрван - казао је Гордић.

Са великом психолошком предноћшу Будућност иде на реванш идуће недјеље.

- Баш тако. Одбранили смо домаћи терен и сада растерећени идемо у Загреб. Притисак је сада на њима и растерећенији смо, мада би било добро када бисмо тамо завршили посао - нагласио је Гордић.

Након што је прије десетак дана испала у четвртфиналу Еврокупа, Будућност има много више времена за опоравак, биће јој ово шести сусрет са Цедевитом, а два је одиграла на евросцени.

- Сада је много лакше јер имамо доста времена за тренинг, одмор и припрему утакмице, док је претходних неколико мјесеци било веома напорно. Цедевиту у душу познајемо и неће бити посебних изненађења на наредном мечу и вјерујем у нашу пету овосезонску побједу - рекао је Гордић.

 Репрезентација

Селекција БиХ након четири одиграна кола квалификација за Свјетско првенство има по двије побједе и пораза, док је очекују још мечеви са Француском и Белгијом.

- Да прођемо даље имамо велику шансу коју смо створили побједом над Русијом. Истина је да зависимо од осталих екипа, али је вријеме да нам се коначно поклопе неки резултати који нам се никада до сада нису поклопили. Незахвално је причати о наредне двије утакмице јер није познато ко ће у каквом саставу играти, мада је сигурно да је пред нама велика прилика да прођемо даље - рекао је Гордић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана