Nemanja Gordić, košarkaš Cedevite za “Glas Srpske”: Zvezda nije samo Marjanović

Milan Zubović
Nemanja Gordić, košarkaš Cedevite za “Glas Srpske”: Zvezda nije samo Marjanović

Zagreb - Mnogo smo se potrošili u polufinalnoj seriji i naš najveći problem je to što nemamo vremena da se posebno spremimo za velike bitke sa Crvenom zvezdom, ali šta je tu je, idemo da dobijemo finale i osvojimo prsten. Zvezda nije Marjanović iako dominira i ima tu još dosta odličnih košarkaša i biće nam veoma teško igrati protiv bilo koga ko se bude nalazio na terenu.

Izjavio je ovo plejmejker zagrebačke Cedevite Nemanja Gordić za “Glas Srpske”, čiji će tim u subotu igrati prvi finalni susret Jadranske lige protiv Crvene zvezde.

* GLAS: U polufinalu ste gubili sa 0:2 u pobjedama od Budućnosti, ali ste napravili preokret i sa 3:2 prošli dalje. Da li ste vjerovali u prolaz nakon uvodnih poraza?

GORDIĆ: Iako smo gubili, svi smo nekako imali vjeru da smo ipak bolja ekipa od Budućnosti i pokazali smo to na kraju. U petom meču bilo je veoma teško, jer je “Morača” bila prepuna i očekivali su da će nas pobijediti. Ipak, bili smo dosta smireniji od domaćina, što se vidjelo po procentu šuta, naročito slobodnih bacanja, gdje smo bili neprecizni samo dva puta iz 25 pokušaja.

* GLAS: Koliko je za Vas bilo teško igrati protiv ekipe u kojoj ste se afirmisali?

GORDIĆ: Budućnost jeste moj bivši klub, ali emocijama nije bilo mjesta i pokušao sam da ih isključim, jer je ulog bio preveliki, a to je finale Jadranske lige i nastup u Evroligi. Nakon svega, drago mi je što ćemo ponovo igrati najjače klupsko takmičenje.

* GLAS: Samo tri dana su između dvije utakmice. Kako se spremiti za naredni meč s obzirom na to da nemate puno vremena?

GORDIĆ: Trenutno naš najveći problem je što uopšte nemamo vremena da se spremimo nešto posebno za Zvezdu, ali šta je tu je. Pet mečeva u polufinalu dosta nas je potrošilo, fizički i emotivno, ali se nadam da smo to iskoristili na najbolji mogući način i da su to bili naši treninzi. Očekuju nas velike bitke sa Zvezdom i idemo da dobijemo finale i osvojimo prsten.

* GLAS: Ove sezone u Zvezdi se posebno istakao centar Boban Marjanović, koji je MVP Evrolige. Na koji način se može zaustaviti?

GORDIĆ: Zvezda nije Marjanović iako dominira i ima tu još dosta odličnih košarkaša i biće nam veoma teško igrati protiv bilo koga ko se bude nalazio na terenu. Jaki su na spoljnim i unutrašnjim pozicijama i pažnja ne smije biti usmjerena samo na jednog igrača, već na sve njih.

* GLAS: Očekuje Vaš obračun sa Markusom Vilijamsom na poziciji plejmjekera, koji je briljirao u posljednjem meču protiv Partizana. Kako njega možete zaustaviti?

GORDIĆ: Vilijams je odličan košarkaš i uz Marjanovića njihov glavni igrač. Očekuje nas težak zadatak da ih zaustavimo, a protiv Vilijamsa treba da igramo jako u odbrani i ne ostavljamo ga samog ni milisekundu, što on može iskoristiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana