Nemanja Gordić, košarkaš Budućnosti: Čeka nas košarkaški rat

Agencije
Nemanja Gordić, košarkaš Budućnosti: Čeka nas košarkaški rat

Podgorica - Najkorisniji igrač prošlogodišnje finalne serije plej-ofa ABA lige i član Budućnosti Nemanja Gordić predstojeće duele protiv Crvene zvezde opisao je kao košarkaški rat i poručio da se nada istom ishodu kao prošle sezone.

 

- To je iza nas, ali je veliko iskustvo za sve one koji smo bili tu i prošle sezone. Trudimo se da to prenesemo i igračima koji su stigli ove sezone i da ih pripremimo za ono što ih čeka u finalu. A čeka nas košarkaški rat i mislim da smo spremni. Ko god dođe do finala, realno ima svoje šanse, obje ekipe idu na titulu. Zato su šanse podjednake. Igrama u ligaškom dijelu izborili su se za prednost domaćeg terena. Mi smo, sa druge strane, u plej-ofu podigli nivo igre i nadam se da ćemo nastaviti to da radimo i u finalu. Rasterećeni smo što nema Evrolige, ali se, opet, finale igra svaka dva dana, tako da upadamo u isti ritam kao kad smo igrali Evroligu. To može nama da ide u korist, jer smo navikli da igramo dosta jakih mečeva u tom ritmu. Ali vidjećemo šta će pokazati finale - rekao je Gordić.

Nada se jednom brejku u prve dvije utakmice.

- Odlučivaće nijanse, obje ekipe su kvalitetne, imaju kvalitetne pojedince. I mi i oni imamo odličan domaći teren i nadam se da možemo napraviti jedan brejk u Beogradu koji bi nam dosta značio. Poslije toga slijede utakmice na domaćem terenu. Ali, idemo od meča do meča, u fokusu je sada prvi susret u petak - dodao je Gordić.

Dolaskom Jasmina Repeše njegova uloga u timu se, prema sopstvenom priznanju, promijenila, ali nije želio mnogo da komentariše pojedinačni učinak.

- Uz sve dužno poštovanje, ne bih pred finale komentarisao nikoga pojedinačno, pa ni sebe. Najvažnije je da smo “kliknuli” u plej-ofu, da smo pokazali karakter i nadam se da ćemo se toga držati i u finalu. Ima nas dosta, finale se igra na tri pobjede, tako da će svaki igrač morati da bude glavom 100 odsto koncentrisan ukoliko želimo da osvojimo titulu - zaključio je Gordić.

Prvi meč Crvene zvezde i Budućnosti biće igran u petak od 19 časova u dvorani “Aleksandar Nikolić”, a drugi u nedjelju na istom mjestu i u isto vrijeme. Finalna serija igra se na tri dobijena meča.

 

Veliko interesovanje

Zvezda je juče pustila ulaznice u prodaju, a prije 12 časova već su bili redovi na prodajnim mjestima, tako da će dvorana “Aleksandar Nikolić” biti ispunjena do posljednjeg mjesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana