Neka ponovo proključa pod Vezuvom

Glas Srpske
Neka ponovo proključa pod Vezuvom

Napulj - Osokoljeni istorijskom pobjedom protiv Liverpula, ali i načeti povredama, fudbaleri Crvene zvezde večeras će gostovati Napoliju u utakmici petog kola Lige šampiona (21 čas).

“Crveno-bijeli” su dokazali da se na domaćem terenu mogu nositi sa rivalima koji su, objektivno gledano, mnogo jači, pa će biti zanimljivo vidjeti da li su sazreli za dobar rezultat u gostima. Međutim, za tako nešto biće potrebna velika borba i zalaganje fudbalera koji od prvog minuta istrče na teren “San Paula”, pošto trener Vladan Milojević muku muči sa igračkim kadrom. Iako je bilo najavljivano da Dušan Jovančić i Milan Pavkov neće putovati u Italiju, oni su ipak uz tim, ali je neizvjesno da li će igrati zbog povreda. Još ranije je bilo  jasno da će u Beogradu ostati Vujadin Savić, Filip Stojković i Goran Čaušić, kojima se pridružio i nedovoljno oporavljeni Ričmond Boaći. Pozicija napadača je možda i pod najvećim znakom pitanja, jer ukoliko Milan Pavkov ne bude u stanju da započne duel, moguće je da iznenadnu šansu dobije Nikola Stojiljković ili da El Fardu Ben krene kao “lažna devetka”. Izvjesno je da ćemo umjesto Stojkovića uz desnu aut-liniju najvjerovatnije vidjeti Zvezdinog univerzalca Marka Gobeljića, dok bi pored Miloša Degeneka mogao početi Srđan Babić. Inače, mladi Banjalučanin nije zaboravio šansu iz prve utakmice protiv Liverpula kada nije dobro reagovao poslije kornera na početku susreta.

- Ako bude slična prilika, vjerujem da ću postići gol. Porasla su očekivanja i apetiti poslije pobjede na “Marakani”. Nismo došli u Napulj samo da odigramo utakmicu, već da napravimo nešto. Oni su na svom stadionu nadigrali PSŽ i Liverpul, ali očekujemo sličan meč kao u Beogradu, samo će biti korekcija u ekipi - rekao je Babić.

Spreman za igru i veliku borbu od prvog minuta je Veljko Simić, koji ipak smatra da će večerašnja utakmica biti drugačija od prvog međusobnog duela, koji je završen bez pogodaka, na stadionu “Rajko Mitić”.

- Napoli je tada bio na samom početku, sa novim trenerom, sada su već prošli neki period adaptacije. S druge strane, stekli smo nešto iskustva u Ligi šampiona u ovih nekoliko susreta i to se videlo na poslednjem meču. Najveća snaga Napolija je posed lopte. Znaju da izmore protivnika pasovima i dugim akcijama i onda nađu neku rupu u odbrani. Nama je potrebno da ponovimo naše prethodno izdanje. Očekujem da budemo konkurentni. Ne želimo ništa da obećavamo. Svakako da smo došli sa dosta samopouzdanja. Igraćemo protiv ekipe koja ne samo da može da zapreti, nego može da pobedi bilo koga u Evropi - poručio je Simić.

Pozitivna stvar za “crveno-bijele” je i to što je istekla zabrana navijačima, koji će bez problema moći da prisustvuju večerašnjoj utakmici.

- To će nam značiti, sigurno smo bar 20, 30 odsto bolja ekipa kad imamo navijače i njihov vetar u leđa - zaključio je Simić.

Grupa A

Atletiko Madrid - Monako (18.55), Borusija (D) - Briž (21)

1. Borusija D.     4        3        0        1        8:2     9

2. Atletiko M.    4        3        0        1        7:6     9

3. Briž      4        1        1        2        6:5     4

4. Monako  4        0        1        3        2:10   1

    

Grupa B

PSV - Barselona, Totenhem - Inter (21)

1. Barselona 4     3        1        0        11:3   10

2. Inter     4        2        1        1        5:5     7

3. Totenhem         4        1        1        2        7:9     4

4. PSV       4        0        1        3        4:10   1

    

Grupa C

Napoli - Crvena zvezda, PSŽ - Liverpul (21)

1. Liverpul         4        2        0        2        7:5     6

2. Napoli   4        1        3        0        4:3     6

3. PSŽ      4        1        2        1        11:7   5

4. Crvena zvezda 4        1        1        2        3:10   4

    

Grupa D

Lokomotiva - Galatasaraj (18.55), Porto - Šalke 21

1. Porto     4        3        1        0        9:3     10

2. Šalke    4        2        2        0        4:1     8

3. Galatasaraj     4        1        1        2        3:3     4

4. Lokomotiva     4        0        0        4        2:11   0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana