Нека поново прокључа под Везувом

Глас Српске
Нека поново прокључа под Везувом

Напуљ - Осокољени историјском побједом против Ливерпула, али и начети повредама, фудбалери Црвене звезде вечерас ће гостовати Наполију у утакмици петог кола Лиге шампиона (21 час).

“Црвено-бијели” су доказали да се на домаћем терену могу носити са ривалима који су, објективно гледано, много јачи, па ће бити занимљиво видјети да ли су сазрели за добар резултат у гостима. Међутим, за тако нешто биће потребна велика борба и залагање фудбалера који од првог минута истрче на терен “Сан Паула”, пошто тренер Владан Милојевић муку мучи са играчким кадром. Иако је било најављивано да Душан Јованчић и Милан Павков неће путовати у Италију, они су ипак уз тим, али је неизвјесно да ли ће играти због повреда. Још раније је било  јасно да ће у Београду остати Вујадин Савић, Филип Стојковић и Горан Чаушић, којима се придружио и недовољно опорављени Ричмонд Боаћи. Позиција нападача је можда и под највећим знаком питања, јер уколико Милан Павков не буде у стању да започне дуел, могуће је да изненадну шансу добије Никола Стојиљковић или да Ел Фарду Бен крене као “лажна деветка”. Извјесно је да ћемо умјесто Стојковића уз десну аут-линију највјероватније видјети Звездиног универзалца Марка Гобељића, док би поред Милоша Дегенека могао почети Срђан Бабић. Иначе, млади Бањалучанин није заборавио шансу из прве утакмице против Ливерпула када није добро реаговао послије корнера на почетку сусрета.

- Ако буде слична прилика, вјерујем да ћу постићи гол. Порасла су очекивања и апетити послије побједе на “Маракани”. Нисмо дошли у Напуљ само да одиграмо утакмицу, већ да направимо нешто. Они су на свом стадиону надиграли ПСЖ и Ливерпул, али очекујемо сличан меч као у Београду, само ће бити корекција у екипи - рекао је Бабић.

Спреман за игру и велику борбу од првог минута је Вељко Симић, који ипак сматра да ће вечерашња утакмица бити другачија од првог међусобног дуела, који је завршен без погодака, на стадиону “Рајко Митић”.

- Наполи је тада био на самом почетку, са новим тренером, сада су већ прошли неки период адаптације. С друге стране, стекли смо нешто искуства у Лиги шампиона у ових неколико сусрета и то се видело на последњем мечу. Највећа снага Наполија је посед лопте. Знају да изморе противника пасовима и дугим акцијама и онда нађу неку рупу у одбрани. Нама је потребно да поновимо наше претходно издање. Очекујем да будемо конкурентни. Не желимо ништа да обећавамо. Свакако да смо дошли са доста самопоуздања. Играћемо против екипе која не само да може да запрети, него може да победи било кога у Европи - поручио је Симић.

Позитивна ствар за “црвено-бијеле” је и то што је истекла забрана навијачима, који ће без проблема моћи да присуствују вечерашњој утакмици.

- То ће нам значити, сигурно смо бар 20, 30 одсто боља екипа кад имамо навијаче и њихов ветар у леђа - закључио је Симић.

Група А

Атлетико Мадрид - Монако (18.55), Борусија (Д) - Бриж (21)

1. Борусија Д.     4        3        0        1        8:2     9

2. Атлетико М.    4        3        0        1        7:6     9

3. Бриж      4        1        1        2        6:5     4

4. Монако  4        0        1        3        2:10   1

    

Група Б

ПСВ - Барселона, Тотенхем - Интер (21)

1. Барселона 4     3        1        0        11:3   10

2. Интер     4        2        1        1        5:5     7

3. Тотенхем         4        1        1        2        7:9     4

4. ПСВ       4        0        1        3        4:10   1

    

Група Ц

Наполи - Црвена звезда, ПСЖ - Ливерпул (21)

1. Ливерпул         4        2        0        2        7:5     6

2. Наполи   4        1        3        0        4:3     6

3. ПСЖ      4        1        2        1        11:7   5

4. Црвена звезда 4        1        1        2        3:10   4

    

Група Д

Локомотива - Галатасарај (18.55), Порто - Шалке 21

1. Порто     4        3        1        0        9:3     10

2. Шалке    4        2        2        0        4:1     8

3. Галатасарај     4        1        1        2        3:3     4

4. Локомотива     4        0        0        4        2:11   0

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана