Навијачи Шкендије: Платини, идемо ли на ЕП ако убијемо Србе?

Агенције
Навијачи Шкендије: Платини, идемо ли на ЕП ако убијемо Србе?

Тетово - Навијачи Шкендије из македонског града Тетова истакнули су транспарент на утакмици против Металурга, на којем су упитали предсједника UEFA Мишела Платинија хоће ли се Албанија пласирати на Европско првенство ако убију српске играче у узвратном сусрету у Елбасану.

"Драги Платиновићу, они су претукли наше играче и побиједили, хоћемо ли отићи на Европско првенство ако их убијемо у реваншу", писало је на транспаренту, преноси Тањуг.

Навијачи македонског клуба, који себе називају "Балисти" и за који претежно навијају и играју Албанци, на тај начин изразили су револт на одлуку UEFA да додијели побједу Србији службеним резултатом 3:0, након што је утакмица Србија - Албанија у Београду прекинута због улијетања летјелице на даљинско управљање са заставом тзв. велике Албаније.

Дисциплинска комисија UEFA казнила је Србију одузимањем три бода и играњем два домаћа сусрета без публике, а оба фудбалска савеза додатно су кажњена новчаном казном од 100.000 евра. Оба национална савеза најавили су жалбе на ту одлуку.

Навијачи Шкендије недавно су на утакмици против Вардара истакнули транспарент на којем је писало "Срби рак Европе", с подсјећањем на нереде српских навијача у Ђенови, убиство француског навијача Бриса Татона у Београду и прекид утакмице с Албанијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана