Napadnut direktor FK Partizan

Agencije
Napadnut direktor FK Partizan

Beograd - Fudbalski klub Partizan najoštrije je osudio napad navijača crno-bijelih na generalnog direktora Miloša Vazuru i podsjetio da je upozoravao da bi do togla moglo da dođe.

"Danas oko 13.30 sati ispred službenog ulaza u prostorije kluba, na parkingu, od strane tri huligana fizički je napadnut generalni direktor Miloš Vazura. Tom prilikom teže su povređeni vozač kluba i pripadnik obezbeđenja, koji su zadobili teške telesne povrede, nakon čega su medicinski zbrinuti. Huligani su spremno čekali ispred ulaza u klub, iznenada prišli Vazuri i uz pretnje: 'Ima života posle Partizana, nećeš još dugo biti ovde', nakon čega su pokušali da fizički nasrnu na njega", navodi se u saopštenju na zvaničnom sajtu kluba.

Crno-bijeli ističu da je ceo događaj snimljen sigurnosnim kamerama i odmah prijavljen policiji, kao i da je intervencija u toku.

"Po potrebi će snimci biti prezentovani javnosti. Podsećamo da smo prethodnih dana i nedelja upozoravali javnost i družavne institucije da incident koji se desio u svečanoj loži stadiona na utakmici sa FK Mladost Lučani neće ostati usamljen slučaj. Nažalost, bili smo u pravu. Nije se reagovalo na naša upozorenja, niti je javnosti prezentovano dokle se stiglo sa istragom o napadu na ljude u centralnoj loži stadiona", navedeno je u saopštenju.

Iz Partizana pitaju dokle su "interesne grupe spremne da idu u borbi za vlast kluba", uoči predstojeće Izborne Skupštine.

"Današnji incident nije bio samo napad na generalnog direktora FK Partizan, već i na sve zaposlene u klubu. Da li se ovime želi poslati poruka da su životno ugroženi svi koji drugačije misle, kako bi u atmsoferi linča, straha i pretnji pojedinci ostvarili svoje namere i preuzeli vođenje kluba", poručili su iz Humske.

Dalje se navodi da su iz Partizana sigurni da će država obezbediti da svako obavlja posao za koji je zadužen i odgovoran.

"Da li je na ovaj način trebalo da započnu pregovori na koje je ovih dana pozivala grupacija ljudi pod nazivom 'Crno bela familija'? Očekujemo da se otkriju, ne samo izvršioci, već i inspiratori ovog napada i da oni koji u javnosti već izvesno vreme licitiraju sa izborima u Partizanu osude ovaj vandalski čin i svojim autoritetom pomognu smirivanju tenzija. Ovo nije Partizan", zaključuju iz Humske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana