Napad Partizana garant za ispunjenje snova

Glas Srpske
Napad Partizana garant za ispunjenje snova

Beograd - Meč loptu imaju fudbaleri Partizana koji večeras od 21.05 časova dočekuju Jang Bojs u 5. kolu Lige Evrope i pobjedom protiv direktnog konkurenta „crno-bijeli“ bi vjerovatno osigurali nokaut fazu ovog takmičenja.

Bez Zorana Tošića, ali sa punim stadionom, šampion Srbije ulazi u najvažniju utakmicu ove jeseni. Iako Partizan nije blistao, došao je u odličnu situaciju da sam rješava svoju sudbinu, baš kao i prije dvije godine kada je u posljednjem kolu igrao protiv Augzburga. Niko ne želi da se sjeća tog susreta, jer je završen tragično po Beograđane. Od aktuelnih igrača „crno-bijelih“ samo je Marko Jevtović igrao u tom meču, a Saša Ilić bio na klupi. Najbolji način da se ta ružna uspomena izbriše iz sjećanja je pobjeda protiv Jang Bojsa, odnosno da se uradi ono što je trebalo tada protiv njemačkog tima. Trener Miroslav Đukić pokušao je da skine pritisak sa svojih igrača.

- Pokušavam da ih opustim i kažem im da u petak rade škole, ljudi idu na posao, život teče dalje. Samo da se posle utakmice pogledamo u oči i kažemo da smo dali sve od sebe. Ponosan sam na njih, mogu da igraju dobro, loše ili srednje, ali uvek daju maksimum. Ne mogu da tražim više - rekao je Đukić.

Nekada sjajni defanzivac gaji napadački stil fudbala. Tako je radio u svim klubovima i reprezentacijama i istu priču naglašava od početka. Partizan će napasti i Jang Bojs.

- Nećemo kalkulisati, idemo na pobedu, jer ne znamo drugačije. Ne smemo da pravimo greške, u Evropi se svaka plaća. Ne želimo dozvoliti protivniku da živi od nas. I oni će igrati otvoreno, mislim da će biti zanimljiv meč i očekujem lep ambijent. Nama će Tošić mnogo nedostajati, važan je za koncept, ali smo prava ekipa i pripremljeni za njegov izostanak - dodao je Đukić.

Ukoliko kijevski Dinamo odigra neriješeno ili pobijedi Skenderbeg pred praznim tribinama stadiona u Elbasanu, a Partizan savlada svog rivala, „crno-bijeli“ će se kolo prije radovati evropskom proljeću, prvom od 2005. godine.

Apel navijačima

Uprava Partizana, zatim i kapiten Miroslav Vulićević apelovali su na navijače da se uzdrže od političkog i svakog drugog skandiranja, transparenata, poruka ili nedoličnog ponašanja koje rizikuje novu kaznu UEFA. Utakmice Partizana su pod lupom i svaka greška može skupo koštati klub ili čak dovesti do izbacivanja. Momenat je posebno osjetljiv zbog aktuelne situacije sa Ratkom Mladićem.

Grupa B

Skenderbeg - Dinamo Kijev, Partizan - Jang Bojs (21.05 časova).

1. Dinamo K.       4       3       1       0       9:5    10

2. Partizan        4       1       2       1       5:4    5

3. Jang Bojs         4       0       3       1       4:5    3

4. Skenderbeg     4       0       2       2       2:6    2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana