Напад Партизана гарант за испуњење снова

Глас Српске
Напад Партизана гарант за испуњење снова

Београд - Меч лопту имају фудбалери Партизана који вечерас од 21.05 часова дочекују Јанг Бојс у 5. колу Лиге Европе и побједом против директног конкурента „црно-бијели“ би вјероватно осигурали нокаут фазу овог такмичења.

Без Зорана Тошића, али са пуним стадионом, шампион Србије улази у најважнију утакмицу ове јесени. Иако Партизан није блистао, дошао је у одличну ситуацију да сам рјешава своју судбину, баш као и прије двије године када је у посљедњем колу играо против Аугзбурга. Нико не жели да се сјећа тог сусрета, јер је завршен трагично по Београђане. Од актуелних играча „црно-бијелих“ само је Марко Јевтовић играо у том мечу, а Саша Илић био на клупи. Најбољи начин да се та ружна успомена избрише из сјећања је побједа против Јанг Бојса, односно да се уради оно што је требало тада против њемачког тима. Тренер Мирослав Ђукић покушао је да скине притисак са својих играча.

- Покушавам да их опустим и кажем им да у петак раде школе, људи иду на посао, живот тече даље. Само да се после утакмице погледамо у очи и кажемо да смо дали све од себе. Поносан сам на њих, могу да играју добро, лоше или средње, али увек дају максимум. Не могу да тражим више - рекао је Ђукић.

Некада сјајни дефанзивац гаји нападачки стил фудбала. Тако је радио у свим клубовима и репрезентацијама и исту причу наглашава од почетка. Партизан ће напасти и Јанг Бојс.

- Нећемо калкулисати, идемо на победу, јер не знамо другачије. Не смемо да правимо грешке, у Европи се свака плаћа. Не желимо дозволити противнику да живи од нас. И они ће играти отворено, мислим да ће бити занимљив меч и очекујем леп амбијент. Нама ће Тошић много недостајати, важан је за концепт, али смо права екипа и припремљени за његов изостанак - додао је Ђукић.

Уколико кијевски Динамо одигра неријешено или побиједи Скендербег пред празним трибинама стадиона у Елбасану, а Партизан савлада свог ривала, „црно-бијели“ ће се коло прије радовати европском прољећу, првом од 2005. године.

Апел навијачима

Управа Партизана, затим и капитен Мирослав Вулићевић апеловали су на навијаче да се уздрже од политичког и сваког другог скандирања, транспарената, порука или недоличног понашања које ризикује нову казну УЕФА. Утакмице Партизана су под лупом и свака грешка може скупо коштати клуб или чак довести до избацивања. Моменат је посебно осјетљив због актуелне ситуације са Ратком Младићем.

Група Б

Скендербег - Динамо Кијев, Партизан - Јанг Бојс (21.05 часова).

1. Динамо К.       4       3       1       0       9:5    10

2. Партизан        4       1       2       1       5:4    5

3. Јанг Бојс         4       0       3       1       4:5    3

4. Скендербег     4       0       2       2       2:6    2

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана