Na Plzenj kao da je Mančester siti

Glas Srpske
Na Plzenj kao da je Mančester siti

Beograd - Operacija Viktorija Plzenj počela je za fudbalere Partizana, čije su pripreme usmjerene ka evropskom dvomeču protiv šampiona Češke i svim snagama "crno-bijeli" će pokušati da preskoče i tu prepreku kako bi zaigrali u osmini finala Lige Evrope.

Čak devet fudbalera napustilo je Humsku 1, ali nijedan od njih nije imao važniju ulogu minule polusezone. Radi se o rezervistima koji nisu mnogo doprinosili po ulasku sa klupe pa je klub odlučio da napravi rez i tako uštedi oko 90.000 evra mjesečno.

- Spremamo se kao da je protivnik Mančester siti. Moramo da budemo dobri, a Plzenj ćemo doživeti kao lidera engleske Premijer lige. Moramo napraviti sistem da svake godine igramo Evropu i budemo ozbiljna ekipa sa što više mladih igrača. Imperativ treba da nam bude proizvodnja mladih igrača, kojima bismo pridodali dva, tri fudbalera koji prave razliku. Ne može stranac da bude isti kao domaći - rekao je trener Partizana Miroslav Đukić.

Ako je neko donio boljitak ekipi i bio primjer zalaganja saigračima, onda je to Everton Luiz. Izgleda da je došlo vrijeme za rastanak sa Brazilcem, jer je odbio novi ugovor sa duplo većim primanjima. Navodno je italijanski Spal najbliži njegovom potpisu, a postoje zvanične ponude i za Leandrea Tavambu.

- Everton dolazi u utorak, ostaće ako bude želeo. Nemamo šta da mu zamerimo, jer se dao 300 odsto Partizanu. U pregovorima smo za tri igrača, od čega ćemo za dvojicu čekati do kraja prelaznog roka, jer dolaze iz ozbiljnih evropskih klubova i neće ići lako. Traži se više para u ovim trenucima, ali će se to do kraja menjati - rekao je direktor "crno-bijelih" Miloš Vazura.

Do kraja prelaznog roka Partizan će sigurno napustiti još neki igrač, jer čelnici kluba imaju odlične ponude na stolu. Poslata je ponuda Spartaku za Đorđa Ivanovića, ali se u priču umiješala Legija, koja nudi pola miliona evra, što je za 200.000 evra više od ponude aktuelnog šampiona Srbije, dok su i dalje aktuelni pregovori sa Sportingom u vezi sa pozajmicom Radosava Petrovića.

Šest utakmica na Kipru

Sve do 24. januara fudbaleri Partizana treniraće u "Zemunelu", a onda će se ekspedicija zaputiti u Limasol na Kipru. Na Kipru će Đukićevi puleni boraviti do 9. februara i za to vrijeme odigraće šest utakmica. Prvi rival je poljski Gornik, zatim češke Teplice i Slovan, Žirka iz Ukrajine, Liepaja iz Letonije i Šahtjor iz Bjelorusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana