Muslin ostaje, ali pitanje do kada

Agencije
Muslin ostaje, ali pitanje do kada

Beograd - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije bar još neko vrijeme biće Slavoljub Muslin, a u narednih nekoliko dana definitivno će biti poznata njegova sudbina na klupi "orlova".

Muslin i njegov najbliži saradnik Mladen Krstajić više od tri časa razgovarali su sa predsjednikom Fudbalskog saveza Srbije Slavišom Kokezom i sportskim direktorom Goranom Bunjerčevićem. Na kraju je dogovoreno da Muslin ostaje selektor, ali kako stvari stoje, to bi se uskoro moglo promijeniti.

- Nikakva odluka nije donesena, ja sam i dalje selektor - kratko je kazao Muslin nakon sastanka.

Očigledno da priče o njegovom odlasku sa klupe reprezentacije u posljednje vrijeme nisu bile neosnovane, a niko od aktera sastanka nije istakao šta je kamen spoticanja u saradnji Saveza i Muslina.

- Nastavićemo da razgovaramo i u naredna dva-tri dana donećemo odluku. To je sve što mogu da kažem u ovom trenutku - izjavio je Kokeza.

Prethodnih dana se kao Muslinov nasljednik spominjao legendarni srpski fudbaler Dragan Stojkovi Piksi, koji trenutno radi u Kini. Ostaje da se vidi šta će čelnici Saveza odlučiti, a Muslinu se navodno prigovara zbog neefikasne igre i zbog toga što ne želi da pozove igrača Lacija Sergeja Milinković-Savića. Inače, on je sa "orlovima" postigao veliki uspjeh, jer je izborio nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji naredne godine i to nakon što je u grupi D kvalifikacija osvojio prvo mjesto ispred Republike Irske i Velsa. Samo nekoliko dana poslije posljednje utakmice sa Gruzijom pojavile su se priče o njegovoj smjeni, što možda nije logično, jer je u kvalifikacijama izgubio samo jedan meč, a reprezentaciju je odveo na veliko takmičenje nakon osam godina posta.

Svilar dobija poziv

Pripreme za Mundijal fudbaleri Srbije počeće 10. novembra, kada je na programu meč sa Kinom, a četiri dana kasnije "orlovi" će gostovati Južnoj Koreji. Očekuje se da poziv za ove mečeve dobije nekoliko igrača koji nisu igrali za A tim, a prema pisanjima medija u Portugaliji među navajlijama biće i mladi golman Benfike Mile Svilar. On ima državljanstvo Belgije, ali želi da igra za "orlove".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana