Муслин остаје, али питање до када

Агенције
Муслин остаје, али питање до када

Београд - Селектор фудбалске репрезентације Србије бар још неко вријеме биће Славољуб Муслин, а у наредних неколико дана дефинитивно ће бити позната његова судбина на клупи "орлова".

Муслин и његов најближи сарадник Младен Крстајић више од три часа разговарали су са предсједником Фудбалског савеза Србије Славишом Кокезом и спортским директором Гораном Буњерчевићем. На крају је договорено да Муслин остаје селектор, али како ствари стоје, то би се ускоро могло промијенити.

- Никаква одлука није донесена, ја сам и даље селектор - кратко је казао Муслин након састанка.

Очигледно да приче о његовом одласку са клупе репрезентације у посљедње вријеме нису биле неосноване, а нико од актера састанка није истакао шта је камен спотицања у сарадњи Савеза и Муслина.

- Наставићемо да разговарамо и у наредна два-три дана донећемо одлуку. То је све што могу да кажем у овом тренутку - изјавио је Кокеза.

Претходних дана се као Муслинов насљедник спомињао легендарни српски фудбалер Драган Стојкови Пикси, који тренутно ради у Кини. Остаје да се види шта ће челници Савеза одлучити, а Муслину се наводно приговара због неефикасне игре и због тога што не жели да позове играча Лација Сергеја Милинковић-Савића. Иначе, он је са "орловима" постигао велики успјех, јер је изборио наступ на Свјетском првенству у Русији наредне године и то након што је у групи Д квалификација освојио прво мјесто испред Републике Ирске и Велса. Само неколико дана послије посљедње утакмице са Грузијом појавиле су се приче о његовој смјени, што можда није логично, јер је у квалификацијама изгубио само један меч, а репрезентацију је одвео на велико такмичење након осам година поста.

Свилар добија позив

Припреме за Мундијал фудбалери Србије почеће 10. новембра, када је на програму меч са Кином, а четири дана касније "орлови" ће гостовати Јужној Кореји. Очекује се да позив за ове мечеве добије неколико играча који нису играли за А тим, а према писањима медија у Португалији међу навајлијама биће и млади голман Бенфике Миле Свилар. Он има држављанство Белгије, али жели да игра за "орлове".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана