Мундобаскет: Србија рутински са Аустријом

Б92
Мундобаскет: Србија рутински са Аустријом

Репрезентација Србије побједила је Аустрију на отварању групе Г квалификација за Свјетско првенство у Кини 2019. године – 85:64 (17:12, 27:17, 15:13, 26:22).

'Орлови', иако лишени помоћи играча из НБА и Евролиге, због добро познатог сукоба ФИБА и УЛЕБ, нису имали никаквих проблема да оправдају улогу апсолутних фаворита.

Селектор Александар Ђорђевић дао је јприлику свим играчима, и сви су се уписали у стријелце, пред нешто више од 2.500 навијача у хали Александар Николић, а неизвесности око побједника апсолутно није било.

Три дана касније, Србију у понедјељак очекује дуел са Грузијом на истом мјесту и у истом термину, када ће Сале на располагању имати и петорку из редова шампиона Србије, Црвене звезде – Немању Дангубића, Огњена Добрића, Николу Јовановића, Николу Радичевића и Бранка Лазића.

Прије старта меча Владимиру Штимцу, који је прошле недјеље објавио да се повлачи из националног тима, приређена је мала свечаност, уручен му је урамљени дрес, а публика је свог љубимца поздравила великим аплаузом.

Новак Ђоковић, најбољи тенисер у историји Србије, стигао је на друго полувреме сусрета у друштву супруге Јелене и извазвао ново одушевљење Пионира.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана