Mladen Krstajić odlučio: Kolarov novi kapiten Srbije

Glas Srpske
Mladen Krstajić odlučio: Kolarov novi kapiten Srbije

Beograd - Osim selektora Mladena Krstajića koji je preuzeo tu funkciju po završetku kvalifikacija, Srbija će na Svjetskom prvenstvu u Rusiji imati i novog kapitena, a to će biti Aleksandar Kolarov.

Pomalo neočekivano i bez ikakve najave, to je juče saopštio Krstajić na pres-konferenciji prilikom okupljanja reprezentativaca u Staroj Pazovi. Dosadašnji zamjenik kapitena prvi put će u novoj ulozi biti u petak kada "orlovi" igraju prijateljski meč sa Marokom, a potom četiri dana kasnije kada se u Londonu sastaju sa Nigerijom.

- Zadovoljstvo mi je da predstavim kapitena i njegovog zamenika koji će voditi ekipu u narednom periodu. Moja ideja sa Kolarovim kao kapitenom i Nemanjom Matićem kao zamenikom je da imaju moć da nastave tamo gde je Bane stao. Bane je mnogo dao Srbiji i ona njemu. Pričali smo, ovo su interne stvari koje rešavamo u svlačionici, a mi u dobrom raspoloženju nastavljamo dalje - rekao je Krstajić.

Ivanović je bio kapiten Srbije od 2012. godine, a na Krstajićevom debiju u Južnoj Koreji proslavio je 100. meč u dresu nacionalnog tima. Ispostaviće se da je to bio i posljednji put da sa kapitenskom trakom predvodi "orlove".

- Uvek sam bio u dobrim odnosima sa Banetom, tako je i sada. Kada me je selektor pozvao, odazvao sam se kao i uvek za Srbiju i ne bih voleo da sad bude nekih polemisanja. Dugo sam u ekipi, spreman sam da prihvatim odgovornost kapitena i sve što to nosi sa sobom. Siguran sam da ću, uz Nemanjinu pomoć, gledati da opravdam očekivanja - rekao je Kolarov.

Krstajić se potom osvrnuo na trenutnu problematiku u vezi sa igračkim kadrom, jer situacija sa povredama uoči zvaničnog početka priprema za Mundijal nije baš najsjajnija.

- Sergej Milinković-Savić je sa nama, ali je povređen. Isto je sa Urošem Veljkovićem, Luka Milivojević ima problem sa zadnjom ložom, a neizvesna je situacija i sa Vujadinom Savićem. Nezgodno je naknadno zvati igrače jer se druga utakmica igra u Londonu pa je problem viza. Tu je Nemanja Maksimović koji je naknadno pozvan, a već je bio na širem spisku - rekao je Krstajić.

Dres se svidio navijačima

Fudbalski savez Srbije juče je predstavio rezervni dres "orlova" za Mundijal u Rusiji, a kao što je i najavljeno, novi tehnički sponzor je "Puma". Njemački sponzor sportske opreme pobrinuo se za novi dizajn, koji je "na prvu" kupio većinu navijača. Uskoro će biti predstavljena i prva garnitura dresova, s obzirom na to da nema mnogo vremena i da je do Svjetskog prvenstva ostalo manje od tri mjeseca. "Orlove" je u kvalifikacijama oblačio "Ambro".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana