Младен Крстајић одлучио: Коларов нови капитен Србије

Глас Српске
Младен Крстајић одлучио: Коларов нови капитен Србије

Београд - Осим селектора Младена Крстајића који је преузео ту функцију по завршетку квалификација, Србија ће на Свјетском првенству у Русији имати и новог капитена, а то ће бити Александар Коларов.

Помало неочекивано и без икакве најаве, то је јуче саопштио Крстајић на прес-конференцији приликом окупљања репрезентативаца у Старој Пазови. Досадашњи замјеник капитена први пут ће у новој улози бити у петак када "орлови" играју пријатељски меч са Мароком, а потом четири дана касније када се у Лондону састају са Нигеријом.

- Задовољство ми је да представим капитена и његовог заменика који ће водити екипу у наредном периоду. Моја идеја са Коларовим као капитеном и Немањом Матићем као замеником је да имају моћ да наставе тамо где је Бане стао. Бане је много дао Србији и она њему. Причали смо, ово су интерне ствари које решавамо у свлачионици, а ми у добром расположењу настављамо даље - рекао је Крстајић.

Ивановић је био капитен Србије од 2012. године, а на Крстајићевом дебију у Јужној Кореји прославио је 100. меч у дресу националног тима. Испоставиће се да је то био и посљедњи пут да са капитенском траком предводи "орлове".

- Увек сам био у добрим односима са Банетом, тако је и сада. Када ме је селектор позвао, одазвао сам се као и увек за Србију и не бих волео да сад буде неких полемисања. Дуго сам у екипи, спреман сам да прихватим одговорност капитена и све што то носи са собом. Сигуран сам да ћу, уз Немањину помоћ, гледати да оправдам очекивања - рекао је Коларов.

Крстајић се потом осврнуо на тренутну проблематику у вези са играчким кадром, јер ситуација са повредама уочи званичног почетка припрема за Мундијал није баш најсјајнија.

- Сергеј Милинковић-Савић је са нама, али је повређен. Исто је са Урошем Вељковићем, Лука Миливојевић има проблем са задњом ложом, а неизвесна је ситуација и са Вујадином Савићем. Незгодно је накнадно звати играче јер се друга утакмица игра у Лондону па је проблем виза. Ту је Немања Максимовић који је накнадно позван, а већ је био на ширем списку - рекао је Крстајић.

Дрес се свидио навијачима

Фудбалски савез Србије јуче је представио резервни дрес "орлова" за Мундијал у Русији, а као што је и најављено, нови технички спонзор је "Пума". Њемачки спонзор спортске опреме побринуо се за нови дизајн, који је "на прву" купио већину навијача. Ускоро ће бити представљена и прва гарнитура дресова, с обзиром на то да нема много времена и да је до Свјетског првенства остало мање од три мјесеца. "Орлове" је у квалификацијама облачио "Амбро".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана