Mitar Mrkela, sportski direktor Crvene zvezde za “Glas Srpske”: Ostanak Milojevića najveće pojačanje

Dušan Repija
Mitar Mrkela, sportski direktor Crvene zvezde za “Glas Srpske”: Ostanak Milojevića najveće pojačanje

Beograd - Tek završena sezona ostaće zapisana kao jedna od najuspješnijih u novijoj istoriji Crvene zvezde.

Šampionska titula i dočekano proljeće u Evropi poslije 25 godina dovoljan su razlog da potvrde prethodnu konstataciju, ali prvak Srbije ne želi tu da se zaustavi. Za nadogradnju započetog posla jedna od ključnih karika biće sportski direktor Mitar Mrkela, koji će imati vrlo delikatan zadatak predstojećeg ljeta - da što jeftinije pronađe zamjene za igrače koji će otići, a da pri tome ekipa dobije na kvalitetu i krene ka grupnoj fazi Lige šampiona. Mičel Donald i Damjan le Talek već su se pozdravili sa navijačima i spakovali kofere, a njihovim stopama još će nekoliko prvotimaca.

- Nažalost, situacija je takva da moramo prodavati igrače kako bismo preživeli. Nastojaćemo da budu planske prodaje i da ih bude što manje. U ovom trenutku imamo ponude za dosta naših fudbalera, što je i razumljivo jer smo imali zaista odličnu sezonu. U 56 mečeva ostvarili smo 41 pobedu i doživeli samo deset poraza, a uspeh u Evropi je najbolji izlog za sve igrače - rekao je Mrkela za “Glas Srpske”.

Poslije ovog odgovora, samo po sebi nameće se pitanje kako onda unaprijediti kvalitet ekipe. Dejan Meleg, Nikola Stojiljković, Slobodan Medojević, Marko Marin, samo su neka od imena koja su dovođena u vezu sa dolaskom u Zvezdu.

- Veliki posao već smo uradili jer je Vladan Milojević ostao na klupi. On je naše najveće pojačanje jer je uz igrače daleko najzaslužniji za ovakvu sezonu. Zato smo prvo seli sa njim za sto i dogovorili dvogodišnju saradnju. O eventualnim pojačanjima ne mogu da govorim. Kada završimo posao, svi će biti obavešteni. Samo mogu da kažem da smo na dobrom putu da dovedemo dva-tri kvalitetna igrača. Prioritet su štoper i defanzivni vezni jer su otišli Donald i Le Talek - rekao je Mrkela.

Zvezda je prije nekoliko sezona bila praktično na izdisaju, a sada je u situaciji da ponudi igračima 400-500 hiljada evra za sezonu.

  • Uspesi u Evropi sami po sebi donose finansijsku injekciju, a cene igrača dodatno skaču. To je jedini put ka dolasku do pozitivne nule. Naravno, preduslov svih preduslova je osvajanje šampionske titule i iduće sezone, a ukoliko bismo igrali grupnu fazu jednog od dva evropska takmičenja, sve bi bilo mnogo lakše - zaključio je Mrkela.

Babić i Joveljić

Uporedo sa dobrim rezultatima trener Vladan Milojević uspio je da afirmiše nekoliko mladih igrača, među kojima su Banjalučanin Srđan Babić i Bijeljinac Dejan Joveljić.

- Oni su budućnost kluba. Babić je još mlad, a već je nakupio mnogo iskustva i pokazao koliko može, dok je Joveljić momak koji daje golove neverovatnom lakoćom. Iskoristio je priliku u finišu prvenstva i pokazao sav potencijal - rekao je Mrkela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana