Митар Мркела, спортски директор Црвене звезде за “Глас Српске”: Останак Милојевића највеће појачање

Душан Репија
Митар Мркела, спортски директор Црвене звезде за “Глас Српске”: Останак Милојевића највеће појачање

Београд - Тек завршена сезона остаће записана као једна од најуспјешнијих у новијој историји Црвене звезде.

Шампионска титула и дочекано прољеће у Европи послије 25 година довољан су разлог да потврде претходну констатацију, али првак Србије не жели ту да се заустави. За надоградњу започетог посла једна од кључних карика биће спортски директор Митар Мркела, који ће имати врло деликатан задатак предстојећег љета - да што јефтиније пронађе замјене за играче који ће отићи, а да при томе екипа добије на квалитету и крене ка групној фази Лиге шампиона. Мичел Доналд и Дамјан ле Талек већ су се поздравили са навијачима и спаковали кофере, а њиховим стопама још ће неколико првотимаца.

- Нажалост, ситуација је таква да морамо продавати играче како бисмо преживели. Настојаћемо да буду планске продаје и да их буде што мање. У овом тренутку имамо понуде за доста наших фудбалера, што је и разумљиво јер смо имали заиста одличну сезону. У 56 мечева остварили смо 41 победу и доживели само десет пораза, а успех у Европи је најбољи излог за све играче - рекао је Мркела за “Глас Српске”.

Послије овог одговора, само по себи намеће се питање како онда унаприједити квалитет екипе. Дејан Мелег, Никола Стојиљковић, Слободан Медојевић, Марко Марин, само су нека од имена која су довођена у везу са доласком у Звезду.

- Велики посао већ смо урадили јер је Владан Милојевић остао на клупи. Он је наше највеће појачање јер је уз играче далеко најзаслужнији за овакву сезону. Зато смо прво сели са њим за сто и договорили двогодишњу сарадњу. О евентуалним појачањима не могу да говорим. Када завршимо посао, сви ће бити обавештени. Само могу да кажем да смо на добром путу да доведемо два-три квалитетна играча. Приоритет су штопер и дефанзивни везни јер су отишли Доналд и Ле Талек - рекао је Мркела.

Звезда је прије неколико сезона била практично на издисају, а сада је у ситуацији да понуди играчима 400-500 хиљада евра за сезону.

  • Успеси у Европи сами по себи доносе финансијску ињекцију, а цене играча додатно скачу. То је једини пут ка доласку до позитивне нуле. Наравно, предуслов свих предуслова је освајање шампионске титуле и идуће сезоне, а уколико бисмо играли групну фазу једног од два европска такмичења, све би било много лакше - закључио је Мркела.

Бабић и Јовељић

Упоредо са добрим резултатима тренер Владан Милојевић успио је да афирмише неколико младих играча, међу којима су Бањалучанин Срђан Бабић и Бијељинац Дејан Јовељић.

- Они су будућност клуба. Бабић је још млад, а већ је накупио много искуства и показао колико може, док је Јовељић момак који даје голове невероватном лакоћом. Искористио је прилику у финишу првенства и показао сав потенцијал - рекао је Мркела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана