Miroslav Muta Nikolić po završetku Evrobasketa za Glas Srpske: Bogdan mi popunjava magacin u kafani

Ivan Dragičević
Miroslav Muta Nikolić po završetku Evrobasketa za Glas Srpske: Bogdan mi popunjava magacin u kafani

Beograd - Imam kafanu, a Bogdan će mi napuniti magacin, jer mi je taman toliko dužan, jer od prvog dana konstantno dobijam opklade s njim.

U svom stilu je Miroslav Muta Nikolić prokomentarisao prepucavanja sa najboljim srpskim igračem na tek završenom prvenstvu Evrope Bogdanom Bogdanovićem. Polako se sumiraju utisci po završetku šampionata na kojem je Srbija osvojila srebrnu medalju pa je početnu tugu nakon finalnog poraza zamijenio ponos zbog još jednog velikog uspjeha koji je napravljen. "Orlovi" su nastavili žetvu medalja dolaskom Aleksandra Đorđevića na mjesto selektora. Suočeni sa velikim problemima, povredama i otkazima brojnih košarkaša, uspjeli su da ostvare vrhunski rezultat i bez ikakvog alibija, na koji imaju pravo, dođu do finala gdje je bolja bila Slovenija. Talija reprezentacije i Đorđevićev asistent Miroslav Muta Nikolić zadovoljan je ostvarenim u Istanbulu iako kao svaki šampion još ima žal za zlatnim odličjem.

- Slovenci su bili bolji u finalu, stigao nas je umor, tako da smo ostali bez snage u završnici. Imali smo mnogo pehova od početka priprema, a nastavili su se i na samom prvenstvu. Ne treba se vaditi na izostanke, jer je ovih 12 momaka odradilo odličan posao. Srebro je veliki uspeh, ali u mojoj prirodi je da pobeđujem i priznajem da me malo kopka taj poraz u finalu - rekao je Nikolić za "Glas Srpske".

Poraz je teško pao svima u taboru reprezentacije, ali je doček u Beogradu popravio situaciju i osmijeh je ozario lica košarkaša i članova stručnog štaba. Ponos je osjećanje koje plavi srca cijele javnosti, jer je kompletna ekspedicija pokazala nevjerovatno požrtvovanje kako bi obradovala naciju.

- Nije nam bilo lako, pali smo posle finala, što je razumljivo. Nadali smo se zlatu, mislili smo da možemo, ali nismo uspeli i ostalo nam je samo da sportski čestitamo protivniku. Narodu dugujemo zahvalnost na velikoj podršci, posebno Republici Srpskoj, osetili smo je i u Turskoj, a po dolasku u Beograd dobili smo novi vetar u leđa. Doček je bio odličan, uvek je lepo kada se nađemo na balkonu, jer je to veliko priznanje - dodao je Nikolić koji je sve vrijeme držao vrhunsku atmosferu među reprezentativcima.

Planiranje novih aktivnosti mora da počne što prije, jer se reprezentacija okuplja već u novembru povodom utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini. Srbija je u grupi sa Njemačkom, Austrijom i Gruzijom, a problem za sve selekcije je što u ovim FIBA prozorima neće nastupati najbolji košarkaši, odnosno oni koji igraju u NBA i Evroligi.

- Napravili su veliku frku oko toga i sada moramo da vidimo u kojem ćemo sastavu igrati. Verovatno ćemo se okrenuti momcima iz naše lige uz ove igrače koji će moći da se stave na raspolaganje selektoru Đorđeviću. Ponovo će to biti dobar tim i nema razloga za zabrinutost - zaključio je Nikolić.

Biće Partizan dobar

Muta nije ni raspakovao kofere po povratku iz Turske, jer je još juče morao u Bar gdje Partizan igra utakmice Superkupa ABA lige. Novi trener "crno-bijelih" vjeruje u sastav koji ima na raspolaganju.

- Igraće Partizan dobru košarku ove sezone. Imamo mlad tim sa prosjekom od 22 godine. Svi momci imaju višegodišnje ugovore, čak je i Najdžel Vilijams Gos potpisao na dvije sezone. Neće biti trgovanja, već stvaramo ekipu - rekao je Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana