Мирослав Мута Николић по завршетку Евробаскета за Глас Српске: Богдан ми попуњава магацин у кафани

Иван Драгичевић
Мирослав Мута Николић по завршетку Евробаскета за Глас Српске: Богдан ми попуњава магацин у кафани

Београд - Имам кафану, а Богдан ће ми напунити магацин, јер ми је таман толико дужан, јер од првог дана константно добијам опкладе с њим.

У свом стилу је Мирослав Мута Николић прокоментарисао препуцавања са најбољим српским играчем на тек завршеном првенству Европе Богданом Богдановићем. Полако се сумирају утисци по завршетку шампионата на којем је Србија освојила сребрну медаљу па је почетну тугу након финалног пораза замијенио понос због још једног великог успјеха који је направљен. "Орлови" су наставили жетву медаља доласком Александра Ђорђевића на мјесто селектора. Суочени са великим проблемима, повредама и отказима бројних кошаркаша, успјели су да остваре врхунски резултат и без икаквог алибија, на који имају право, дођу до финала гдје је боља била Словенија. Талија репрезентације и Ђорђевићев асистент Мирослав Мута Николић задовољан је оствареним у Истанбулу иако као сваки шампион још има жал за златним одличјем.

- Словенци су били бољи у финалу, стигао нас је умор, тако да смо остали без снаге у завршници. Имали смо много пехова од почетка припрема, а наставили су се и на самом првенству. Не треба се вадити на изостанке, јер је ових 12 момака одрадило одличан посао. Сребро је велики успех, али у мојој природи је да побеђујем и признајем да ме мало копка тај пораз у финалу - рекао је Николић за "Глас Српске".

Пораз је тешко пао свима у табору репрезентације, али је дочек у Београду поправио ситуацију и осмијех је озарио лица кошаркаша и чланова стручног штаба. Понос је осјећање које плави срца цијеле јавности, јер је комплетна експедиција показала невјероватно пожртвовање како би обрадовала нацију.

- Није нам било лако, пали смо после финала, што је разумљиво. Надали смо се злату, мислили смо да можемо, али нисмо успели и остало нам је само да спортски честитамо противнику. Народу дугујемо захвалност на великој подршци, посебно Републици Српској, осетили смо је и у Турској, а по доласку у Београд добили смо нови ветар у леђа. Дочек је био одличан, увек је лепо када се нађемо на балкону, јер је то велико признање - додао је Николић који је све вријеме држао врхунску атмосферу међу репрезентативцима.

Планирање нових активности мора да почне што прије, јер се репрезентација окупља већ у новембру поводом утакмица квалификација за Свјетско првенство 2019. године у Кини. Србија је у групи са Њемачком, Аустријом и Грузијом, а проблем за све селекције је што у овим ФИБА прозорима неће наступати најбољи кошаркаши, односно они који играју у НБА и Евролиги.

- Направили су велику фрку око тога и сада морамо да видимо у којем ћемо саставу играти. Вероватно ћемо се окренути момцима из наше лиге уз ове играче који ће моћи да се ставе на располагање селектору Ђорђевићу. Поново ће то бити добар тим и нема разлога за забринутост - закључио је Николић.

Биће Партизан добар

Мута није ни распаковао кофере по повратку из Турске, јер је још јуче морао у Бар гдје Партизан игра утакмице Суперкупа АБА лиге. Нови тренер "црно-бијелих" вјерује у састав који има на располагању.

- Играће Партизан добру кошарку ове сезоне. Имамо млад тим са просјеком од 22 године. Сви момци имају вишегодишње уговоре, чак је и Најџел Вилијамс Гос потписао на двије сезоне. Неће бити трговања, већ стварамо екипу - рекао је Николић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана