Miroslav Muta Nikolić o razlazu sa Partizanom za „Glas Srpske“: Ne znam što su me dovodili

Ivan Dragičević
Miroslav Muta Nikolić o razlazu sa Partizanom za „Glas Srpske“: Ne znam što su me dovodili

Beograd - Nisu se na lijep način razišli Partizan i Miroslav Nikolić koji je smijenjen poslije serije loših rezultata i katastrofalne igre.

Najveće zamjerke iskusni trener dobijao je zbog odbrane, očigledno je da nema nikakvog napretka pa je poslije osam poraza u devet utakmica došlo do prekida saradnje, a kormilo „crno-bijelih“ trebalo bi da preuzme Nenad Čanak. Utakmicu protiv Bilbaoa u osmom kolu Evrokupa vodio je dosadašnji Nikolićev asistent Aleksandar Matović koji bi trebalo da ostane u štabu. Muta nije krio razočaranje u razgovoru za „Glas Srpske“.

- Ne znam ni što su me dovodili kad su me od početka smenjivali. Uopšte ne znam šta radi ova uprava. Nisam hteo da odem, dobio sam otkaz, a potpisao sam ugovor na tri godine. Videćemo kako će se dalje razvijati situacija u vezi sa novcem. Klub stoji veoma loše, ne isplaćuju se plate. Odlazim čistog obraza, ne talim se sa menadžerima, to nikad nisam radio. Optužuju me da sam kriv što nije došao Rade Zagorac. Pa bolje da igra Nikola Tanasković, Zagorcu kao nisu bitne pare, daje neke izjave, a Miško Ražnatović traži 20.000 evra mesečno za prvu i 30.000 za drugu sezonu. Partizan je ponudio 12.000 i 15.000 evra pa se nisu dogovorili - rekao je Nikolić.

Koncept je na početku sezonu, kada je dolazio, bio potpuno drugačiji.

- Projektovan je budžet od 300.000 evra, hteo sam da forsiram mlade igrače i dovedem talente. Nismo za Evropu, to moramo odmah da otpišemo, a u ABA ligi bi bili četvrti što je cilj. Izboriće Partizan plej-of, doveo sam odlične Amerikance na kojima će klub da zaradi, jer imaju dvogodišnje ugovore. Imamo neiskusnu ekipu i za ABA ligu, hteo sam da naredne sezone nešto napadnemo i umešamo se u borbu za trofeje. Partizan mora da se vrati na realne ugovore od pre 25 godina kada je recimo Predrag Drobnjak primao 30.000 njemačkih maraka godišnje - dodao je Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana