Miroslav Đukić: Partizan ne napada otvorenih kapija

Glas Srpske
Miroslav Đukić: Partizan ne napada otvorenih kapija

Plzenj - Rezultat iz prvog meča (1:1) obavezuje fudbalere Partizana da postignu barem pogodak u revanšu šesnaestine finala protiv domaće Viktorije Plzenj (19 časova), a igra iz prvog susreta daje nadu "crno-bijelima" u pozitivan ishod.

Partizan je bio bolji tim u Beogradu, ali rano povlačenje poslije vođstva i neregularan gol razlozi su zašto "parni valjak" nema prednost pred drugi meč. Uz najavljenu podršku više od 1.000 navijača, Partizan mora da napadne rivala baš kao što je uradio na svom stadionu prije sedam dana.

- Nećemo kalkulisati, pokušaćemo da se nametnemo i budemo agresivni o prvog minuta. Nije to prekidač da se u početku malo branimo, pa da ih pritisnemo u poslednjih 15 minuta. Moramo odmah da stavimo do znanja kakve su nam namere - rekao je trener Partizana Miroslav Đukić.

Dobro je proučio Plzenj, ekipu sa ofanzivnim stilom veoma disciplinovanu na terenu. Imaju jasnu viziju kako napadaju, primarno osvajaju teren sa loptom u nogama, a alternativa su duge lopte na napadača Mihala Krmenčika kako su uostalom postigli gol, doduše iz ofsajda, u Beogradu. Zato Đukić zna da Partizan ne smije da krene glavom bez obzira.

- Nismo ekipa koja će napasti otvorenih kapija, jurišati i zaboraviti odbranu. Oni pokušavaju da igraju, ali nisu Barselona, ne mogu da nas ubiju posedom. Ofanzivni su, bekovi su skoro kao krila pa sa mnogo igrača ulaze u završnicu. Brzi su u tranziciji što zahteva koncentraciju i disciplinu celu utakmicu - dodao je Đukić.

Kako je zbog crvenog kartona suspendovan Milan Mitrović, javio se problem na štoperskoj poziciji. Iskusni i donedavno standardni Bojan Ostojić tek se oporavio od povreda pa je trenirao nekoliko dana, Svetozar Marković je premlad i neiskusan za ovakav meč, dok je Nemanji G. Miletiću prirodna pozicija uz lijevu aut liniju. Roviti Saša Zdjelar trebalo bi da zauzme mjesto u veznom redu, a postoje još neke dileme kao što je pozicija Danila Pantića, spremnost Ognjena Ožegovića te odluka da li će Sejduba Suma i Marko Jevtović naći mjesto u startnoj postavi.

- Ne možemo pred ovako važnu utakmicu mnogo da menjamo. Do početka meča čekaćemo Miroslava Vulićevića da vidimo kako će se ponašati povređeni skočni zglob - dodao je Đukić.

Partizan je prije 13 godina u ovoj fazi takmičenja izbacio Dnjepar takođe poslije remija u prvom susretu. U finišu revanša sa distance je pogodio Miroslav Radović i svi bi prihvatili isti scenario.

- Ne bih imao ništa protiv, ali ne moramo toliko da se mučimo i čekamo. Teško se proživljava na klupi, ako može da rešimo utakmicu ranije - zaključio je Partizanov trener.

Ostali parovi

Lokomotiva (M) - Nica (17 časova), Atletiko (M) - Kopenhagen, Dinamo (K) - AEK, Lacio - Steaua, Lajpcig - Napoli, Sporting - Astana, Viljareal - Lion, Zenit - Seltik (19), Milan - Ludogorec, Arsenal - Ostersund, Atalanta - Borusija (D), A. Bilbao - Spartak (M), Braga - Marselj, Salcburg - Real Sosijedad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana