Miloš Degenek: Milner nikada nije doživio nešto slično

Glas Srpske
Miloš Degenek: Milner nikada nije doživio nešto slično

Beograd - San svakog igrača je da izađe na teren “Enfilda” i čuje čuvenu himnu Liverpula, ali daleko od toga da su navijači Liverpula najglasniji. To je pokazao revanš u Beogradu, a atmosferi se divio i kapiten “redsa” Džejms Milner.

Momak koji ima hiljade utakmica u nogama ostao je bez teksta još u tunelu, a veličanstvena koreografija u kojoj je učestvovalo svih 50.000 navijača samo je dodatno pojačala utisak.

- Pre meča išli smo niz tunel i pričao sam sa Milnerom. Rekao mi je da ovo još nije doživeo. Mislim da su igrači Liverpula sada svesni gde su igrali. Teško je objasniti magiju “Marakane”. To kako se čovek pokrene kada čuje huk sa tribina posle duela, skoka ili šuta, to ne može da se dočara ljudima. Mnogo je moćno i daje nam mnogo snage - rekao je Degenek.

Da bismo savladali realno mnogo kvalitetnijeg protivnika, osim atmosfere, potrebno je da sve linije tima budu sinhronizovane, pomažu jedna drugoj i pri tome ne naprave nijedan propust. Defanzivci Crvene zvezde odradili su sjajan posao, a svesrdno su im pomogli momci koji igraju ispred njih. Stoga su novinari Degeneka pitali ko mu viri iz džepa, aludirajući da je uštopovao Mohameda Salaha.

- Ne viri niko! Lepo je sve ovo, što smo pobedili, ali nemojmo da zaboravimo da smo pre nekoliko sedmica primili šest komada, pa su tada svi pričali da Zvezda nije za Ligu šampiona. Isto tako, sad će svi da pričaju da smo predobri. A realnost je da treba još mnogo da radimo da bismo svaku utakmicu igrali ovako - kao i uvijek, iskren je bio Degenek. 

Odmah po završetku meča u Liverpulu usudio se da kaže da će u revanšu biti drugačije.

- Kod kuće se pokazalo da Zvezdu niko ne može “da nakantava”. U gostima smo, nažalost, primili deset golova na dve utakmice, što nije lepo. Ovde je svima teško da dođu. Nismo mi samo džak da se puni. Nadam se da će tako ostati i u sledećem meču koji igramo ovde - rekao je Degenek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana