Миливојевић завршена тема

Глас Српске
Миливојевић завршена тема

Београд - Селектор фудбалера Србије Младен Крстајић рекао је да Лука Миливојевић неће играти за репрезентацију док је он на тој позицији, а на списку играча за пријатељску утакмицу против Њемачке (20. март) и први дуел квалификација за Европско првенство против Португалије (25. март) није било мјеста ни за Владимира Стојковића, Марка Грујића и Бранислава Ивановића.

На прозивци, очекивано, неће бити ни Матије Настасића који је рекао да неће играти за Србију док је Крстајић селектор, а повратници у тим су Дарко Лазовић и Стефан Митровић. Занимљиво је да је Немања Радоњић позван иако није у првим плановима у Марсељу, док је Мирослав Богосавац играма у Чукаричком заслужио повјерење. Ипак, Крстајић се посебно осврнуо на Миливојевића са којим је у Лондону безуспјешно покушао да изглади односе.

- Заједно са потпредседником Марком Пантелићем био сам у Лондону и причали смо отворено са Луком, који више није спреман да игра за Србију. Желели смо да оставимо неке ствари по страни, јер нити је Лука Србија, нити је Крстајић Србија и да направимо што бољу атмосферу око репрезентације, али нисмо нашли заједнички језик. У јавности су кружиле информације да ће играти најбољи и да Србија има све играче на располагању, али неки су одлучили тако. Све даље можете да питате Пантелића или Ковачевића, али за мене ја та тема завршена - рекао је Крстајић. 

Иако ове сезоне Грујић блиста у Херти, за њега нема мјеста у националном тиму, а Крстајић је овај потез објаснио неодазивањем сјајног везисте на позиве у младу репрезентацију.

- Грујића поштујем, момак је за десетку, али није нормално да се одбија млада репрезентација. Док год се неко не буде одазивао младој селекцији, не може да буде у функцији А тима. Ако имате могућност да играте за младе, а не играте, мислим да на тај начин не поштујете Србију. Био сам репрезентативац 59 пута, али никада нисам рекао да не могу. Репрезентација је кров фудбала, селектор је тај који одлучује о томе, а он није желео да се одазове Горану Ђоровићу - категоричан је Крстајић.

Многи су очекивали деби нападача Црвене звезде Милана Павкова, хероја велике побједе над Ливерпулом у Лиги шампиона јесенас, који је недавно био стријелац и у “вјечитом” дербију, али је Крстајић рекао да за њега има времена и поручио да размишља и о другим играчима из Суперлиге Србије, попут Милана Гајића.

- Гајић не игра, треба му континуитет. Он ће сигурно бити репрезентативац у будућности. Не могу да га зовем после две године неиграња, а после једне утакмице. Павков такође мора чешће да игра - јасан је Крстајић.

На крају је поручио и да врата репрезентације нису никоме затворена, а када је Стојковићев статус у питању, рекао је да је Марко Дмитровић тренутно први голман.

- Са Стојкетом сам играо у репрезентацији и Партизану, он није голман који ће да седи на клупи са толико година. Ових 27 играча су тренутно најбољи. Има ту и млађих и старијих фудбалера. Конкретно, Мијат Гаћиновић, Андрија Живковић и Радоњић су будућност српског фудбала и нормално је да су на списку, без обзира на то што играју слабије у својим клубовима - закључио је Крстајић и додао да Никола Миленковић није позван јер има проблема са повредом кољена.

 

Списак

На Крстајићевом списку нашло се 27 фудбалера, а то су: голмани: Марко Дмитровић, Предраг Рајковић, Никола Васиљевић. Одбрана: Антонио Рукавина, Немања Р. Милетић, Урош Спајић, Никола Миленковић, Милош Вељковић, Стефан Митровић, Александар Коларов, Мирослав Богосавац. Везни ред: Немања Матић, Љубомир Фејса, Немања Максимовић, Саша Лукић, Сергеј Милинковић-Савић, Бранко Јовичић, Душан Тадић, Филип Костић, Адем Љајић, Андрија Живковић, Дарко Лазовић, Мијат Гаћиновић, Немања Радоњић. Напад: Александар Митровић, Александар Пријовић, Лука Јовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана