Milan Rodić, novajlija na spisku reprezentacije Srbije, za “Glas Srpske”: Ovo je kruna mojih dobrih partija

Milan Zubović
Milan Rodić, novajlija na spisku reprezentacije Srbije, za “Glas Srpske”: Ovo je kruna mojih dobrih partija

Beograd - Odlične partije Milana Rodića u dresu Crvene zvezde “primorale” su selektora Srbije Mladena Krstajića da ga uvrsti među 27 fudbalera koji konkurišu za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Poziv u selekciju Srbije Rodića je zatekao u Budvi, gdje je otišao na odmor koji će morati da prekine za tri dana, ali ga to nije mnogo pogodilo jer je poziv među “orlove” i priliku da debituje dugo čekao.

- Iskreno, i jesam i nisam iznenađen Krstajićevim pozivom jer je iza mene odlična sezona u Crvenoj zvezdi, tako da sam presrećan. Ovo je kruna svih mojih dobrih partija i drago mi je što nisu prošle nezapaženo kod Krstajića - izjavio je Rodić za “Glas Srpske”.

Ipak, njemu ovo nije prvo pozivanje u nacionalni tim jer ga je 2016. zvao tadašnji selektor Slavoljub Muslin za prijateljski susret sa Rusijom. Tada nije upisao minute i vjeruje da će to učiniti na predstojećem prijateljskim mečevima.

- Bio sam na tom okupljanju kada je Muslin bio selektor i nisam imao sreće da debitujem za “orlove”, tako da sada imam priliku da to ispravim i jedva čekam okupljanje i da obučem dres sa grbom Srbije - istakao je Rodić.

Imaće strašnu konkurenciju na lijevom beku, gdje igra kapiten Aleksandar Kolarov, kao i Duško Tošić.

- Suvišno je trošiti riječi o kvalitetu kapitena Kolarova i nadam se da ću se pored njega izboriti za svoje minute. Ne gledam ga kao konkurenciju, već kao saigrača sa kojim ću se sportski boriti - dodao je Rodić.

On je 2013. godine otišao u Rusiju, gdje je bio član Zenita iz Sankt Peterburga, koji ga je slao na pozajmice u Volgu iz Nižnjeg Novgoroda te drugi tim Zenita. Poslije dvogodišnje epizode u gradu na obalama Neve prešao je u Krila Sovjetov iz Samare, grada u kojem će Srbija igrati svoj prvi meč na Mundijalu 17. juna protiv Kostarike.

- Volio bih da se vratim u Rusiju kao reprezentativac te da zaigram na stadionu “Kosmos areni”, koja je obnovljena ove godine. Napravljen je veliki stadion i svi su oduševljeni njime, a znam da je i dosta karata rasprodato, pa očekujem da će biti odlična atmosfera - kazao je Rodić.

Momak rođen u Drvaru 1991. godine odigrao je osam utakmica za U21 selekciju Srbije, a posljednju još 2012. godine.

- Još od tada nadao sam se pozivu i da ću obući dres reprezentacije. Nije bilo suđeno ranije, ali konačno sam to dočekao, pa ćemo vidjeti šta dalje - naglasio je Rodić.

Ponikao je u OFK Beograd, dok je u Zvezdu stigao prošle godine.

- Povratak u Srbiju bio je potez karijere. Kada sam se vraćao imao sam osjećaj da ćemo napraviti nešto veliko i uspjeli smo u tome jer smo osvojili šampionsku titulu i odlično igrali u Ligi Evrope, dok smo svi odigrali sezonu iz snova  - izjavio je Rodić.

Proslava titule

Na utakmici posljednjeg kola Superlige Crvena zvezda je proslavila šampionsku titulu na svom stadionu pred 36.000 navijača, a slavlje je nastavljeno na ulicama Beograda i Kalemegdanu.

- Proslava titule sa navijačima bilo je nešto posebno za sve nas. Vidjela se ta porodična atmosfera među nama i povezanost sa navijačima, koji su nas podržavali tokom cijele sezone, pa je stoga ovo veliki uspjeh - kazao je Rodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana