Милан Родић, новајлија на списку репрезентације Србије, за “Глас Српске”: Ово је круна мојих добрих партија

Милан Зубовић
Милан Родић, новајлија на списку репрезентације Србије, за “Глас Српске”: Ово је круна мојих добрих партија

Београд - Одличне партије Милана Родића у дресу Црвене звезде “приморале” су селектора Србије Младена Крстајића да га уврсти међу 27 фудбалера који конкуришу за предстојеће Свјетско првенство у Русији.

Позив у селекцију Србије Родића је затекао у Будви, гдје је отишао на одмор који ће морати да прекине за три дана, али га то није много погодило јер је позив међу “орлове” и прилику да дебитује дуго чекао.

- Искрено, и јесам и нисам изненађен Крстајићевим позивом јер је иза мене одлична сезона у Црвеној звезди, тако да сам пресрећан. Ово је круна свих мојих добрих партија и драго ми је што нису прошле незапажено код Крстајића - изјавио је Родић за “Глас Српске”.

Ипак, њему ово није прво позивање у национални тим јер га је 2016. звао тадашњи селектор Славољуб Муслин за пријатељски сусрет са Русијом. Тада није уписао минуте и вјерује да ће то учинити на предстојећем пријатељским мечевима.

- Био сам на том окупљању када је Муслин био селектор и нисам имао среће да дебитујем за “орлове”, тако да сада имам прилику да то исправим и једва чекам окупљање и да обучем дрес са грбом Србије - истакао је Родић.

Имаће страшну конкуренцију на лијевом беку, гдје игра капитен Александар Коларов, као и Душко Тошић.

- Сувишно је трошити ријечи о квалитету капитена Коларова и надам се да ћу се поред њега изборити за своје минуте. Не гледам га као конкуренцију, већ као саиграча са којим ћу се спортски борити - додао је Родић.

Он је 2013. године отишао у Русију, гдје је био члан Зенита из Санкт Петербурга, који га је слао на позајмице у Волгу из Нижњег Новгорода те други тим Зенита. Послије двогодишње епизоде у граду на обалама Неве прешао је у Крила Совјетов из Самаре, града у којем ће Србија играти свој први меч на Мундијалу 17. јуна против Костарике.

- Волио бих да се вратим у Русију као репрезентативац те да заиграм на стадиону “Космос арени”, која је обновљена ове године. Направљен је велики стадион и сви су одушевљени њиме, а знам да је и доста карата распродато, па очекујем да ће бити одлична атмосфера - казао је Родић.

Момак рођен у Дрвару 1991. године одиграо је осам утакмица за У21 селекцију Србије, а посљедњу још 2012. године.

- Још од тада надао сам се позиву и да ћу обући дрес репрезентације. Није било суђено раније, али коначно сам то дочекао, па ћемо видјети шта даље - нагласио је Родић.

Поникао је у ОФК Београд, док је у Звезду стигао прошле године.

- Повратак у Србију био је потез каријере. Када сам се враћао имао сам осјећај да ћемо направити нешто велико и успјели смо у томе јер смо освојили шампионску титулу и одлично играли у Лиги Европе, док смо сви одиграли сезону из снова  - изјавио је Родић.

Прослава титуле

На утакмици посљедњег кола Суперлиге Црвена звезда је прославила шампионску титулу на свом стадиону пред 36.000 навијача, а славље је настављено на улицама Београда и Калемегдану.

- Прослава титуле са навијачима било је нешто посебно за све нас. Видјела се та породична атмосфера међу нама и повезаност са навијачима, који су нас подржавали током цијеле сезоне, па је стога ово велики успјех - казао је Родић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана