Milan Rodić, fudbaler Crvene zvezde za „Glas Srpske“: Nismo znalci, ali se svim srcem borimo

Milan Zubović
Milan Rodić, fudbaler Crvene zvezde za „Glas Srpske“: Nismo znalci, ali se svim srcem borimo

Beograd - Lijevi bek Crvene zvezde Milan Rodić bio je oduševljen nakon što je njegov tim za rivala u šesnaestini finala Lige Evrope dobio moskovski CSKA. Prije dolaska u Zvezdu Rodić je bio član Zenita, Volge i Krila Sovjetov, tako da odlično poznaje ekipu iz glavnog grada Rusije.

- Prezadovoljan sam protivnikom jer smo mogli i gore da prođemo, iako smo možda mogli da dobijemo i nekog lakšeg. Dobro ih poznajem iz ruske lige i radi se o velikom i kvalitetnom klubu koji ima ogroman budžet. Ipak, mislim da smo bolji od Moskovljana, koji su slabiji od Krasnodara, a koji smo eliminisali, pa se nadam ćemo to ponoviti sa ovim timom iz Rusije i definitivno imamo dobru šansu za prolaz dalje - izjavio je Rodić za „Glas Srpske“.

Ekipa iz glavnog grada Rusije upisala je tri pobjede u grupnoj fazi Lige šampiona. Dva puta je bila bolja od Benfike, jednom od Bazela, a samo protiv Mančester junajteda nije došla do bodova. U šampionatu Rusije nakon 20 kola drži peto mjesto sa 35 bodova, sedam manje od lidera Lokomotiva.

- Dosta su dobra i iskusna ekipa, koja je godinama na okupu i znaju se u dušu. Redovni su na evropskoj sceni, kao i u vrhu ruskog prvenstva. Ipak, prija nam njihov stil igre i možemo se nositi s njima, tako da mi je drago što smo ih izvukli, a bio bih mnogo razočaran da smo dobili neku ekipu iz Španije, Italije ili Njemačke, koje nam nikako ne odgovaraju - dodao je Rodić.

Igrao je dva puta protiv njih, jednom je poražen, a jednom slavio u Moskvi. Šansu za prolaz vidi u lošoj odbrani CSKA, koja je protiv Benfike prvi put nakon nevjerovatnih 11 godina i 43 susreta ostala nesavladana u evropskoj utakmici.

- Njihova zadnja linija dosta je vremešna i primila je mnogo golova u Evropi. Godinama su tu braća Berezucki, kao i Sergej Ignjaševič. Činjenica je da imaju iskustva, ali su dosta statični, pa tu vidimo svoju šansu jer smo dosta brži i pokretljiviji. Ipak, moramo biti oprezni jer Vitinjo i Alan Džagoev znaju da iskoriste svaku priliku koja ima se ukaže - kazao je Rodić.

Razlog dobrih partija vidi u odličnoj hemiji i velikom broju navijača Zvezde među igračima.

- Nismo znalci, ali se svim srcem borimo za klub. Generacija smo koja po fudbalskom znanju možda nije na nekom vrhunskom nivou i sigurno je bilo boljih, ali sada u ekipi ima velikih zvezdaša koji mnogo vole klub, pa se stvorila dobra hemija među nama, što nas je dovelo do proljeća - rekao je Rodić.

Zvezda je jedini klub u istoriji koji je od prvog kola kvalifikacija stigao do šesnaestine finala, a Rodić je stigao pred meč trećeg kola protiv Sparte.

  • Taj podatak zaista nevjerovatno zvuči i vjerovali smo da možemo stići do cilja. U svaku utakmicu ulazili smo sa željom da pobijedimo i nikad se nismo predavali, čak ni kada smo dobili jake protivnike u grupnoj fazi - rekao je Rodić.

Derbi

„Vječitim“ derbijem sutra od 18 časova na stadionu Partizana biće okončan ovaj dio sezone.

- To je za nas mnogo bitna utakmica i samo nam je derbi u glavi i nikako ne mislimo o odmoru nakon ubojitog ritma ove jeseni, tokom kojeg je klub odigrao više od 30 utakmica. Da smo kojim slučajem dobili Real u Evropi, mislili bismo samo na Partizan i idemo na njihov stadion po pobjedu bez kalkulacija - izjavio je Rodić.

Drvar

Rodić je rođen u Drvaru 1991. godine i često posjećuje rodni kraj.

- Nakon derbija idemo na odmor pa ću na nekoliko dana otići do Drvara, gdje nisam bio od ljetos. Poslije toga idem malo na more da napunim baterije za nova proljećna iskušenja - kazao je Rodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana