Милан Родић, фудбалер Црвене звезде за „Глас Српске“: Нисмо зналци, али се свим срцем боримо

Милан Зубовић
Милан Родић, фудбалер Црвене звезде за „Глас Српске“: Нисмо зналци, али се свим срцем боримо

Београд - Лијеви бек Црвене звезде Милан Родић био је одушевљен након што је његов тим за ривала у шеснаестини финала Лиге Европе добио московски ЦСКА. Прије доласка у Звезду Родић је био члан Зенита, Волге и Крила Совјетов, тако да одлично познаје екипу из главног града Русије.

- Презадовољан сам противником јер смо могли и горе да прођемо, иако смо можда могли да добијемо и неког лакшег. Добро их познајем из руске лиге и ради се о великом и квалитетном клубу који има огроман буџет. Ипак, мислим да смо бољи од Московљана, који су слабији од Краснодара, а који смо елиминисали, па се надам ћемо то поновити са овим тимом из Русије и дефинитивно имамо добру шансу за пролаз даље - изјавио је Родић за „Глас Српске“.

Екипа из главног града Русије уписала је три побједе у групној фази Лиге шампиона. Два пута је била боља од Бенфике, једном од Базела, а само против Манчестер јунајтеда није дошла до бодова. У шампионату Русије након 20 кола држи пето мјесто са 35 бодова, седам мање од лидера Локомотива.

- Доста су добра и искусна екипа, која је годинама на окупу и знају се у душу. Редовни су на европској сцени, као и у врху руског првенства. Ипак, прија нам њихов стил игре и можемо се носити с њима, тако да ми је драго што смо их извукли, а био бих много разочаран да смо добили неку екипу из Шпаније, Италије или Њемачке, које нам никако не одговарају - додао је Родић.

Играо је два пута против њих, једном је поражен, а једном славио у Москви. Шансу за пролаз види у лошој одбрани ЦСКА, која је против Бенфике први пут након невјероватних 11 година и 43 сусрета остала несавладана у европској утакмици.

- Њихова задња линија доста је времешна и примила је много голова у Европи. Годинама су ту браћа Березуцки, као и Сергеј Игњашевич. Чињеница је да имају искуства, али су доста статични, па ту видимо своју шансу јер смо доста бржи и покретљивији. Ипак, морамо бити опрезни јер Витињо и Алан Џагоев знају да искористе сваку прилику која има се укаже - казао је Родић.

Разлог добрих партија види у одличној хемији и великом броју навијача Звезде међу играчима.

- Нисмо зналци, али се свим срцем боримо за клуб. Генерација смо која по фудбалском знању можда није на неком врхунском нивоу и сигурно је било бољих, али сада у екипи има великих звездаша који много воле клуб, па се створила добра хемија међу нама, што нас је довело до прољећа - рекао је Родић.

Звезда је једини клуб у историји који је од првог кола квалификација стигао до шеснаестине финала, а Родић је стигао пред меч трећег кола против Спарте.

  • Тај податак заиста невјероватно звучи и вјеровали смо да можемо стићи до циља. У сваку утакмицу улазили смо са жељом да побиједимо и никад се нисмо предавали, чак ни када смо добили јаке противнике у групној фази - рекао је Родић.

Дерби

„Вјечитим“ дербијем сутра од 18 часова на стадиону Партизана биће окончан овај дио сезоне.

- То је за нас много битна утакмица и само нам је дерби у глави и никако не мислимо о одмору након убојитог ритма ове јесени, током којег је клуб одиграо више од 30 утакмица. Да смо којим случајем добили Реал у Европи, мислили бисмо само на Партизан и идемо на њихов стадион по побједу без калкулација - изјавио је Родић.

Дрвар

Родић је рођен у Дрвару 1991. године и често посјећује родни крај.

- Након дербија идемо на одмор па ћу на неколико дана отићи до Дрвара, гдје нисам био од љетос. Послије тога идем мало на море да напуним батерије за нова прољећна искушења - казао је Родић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана