Milan Pavkov za “Glas Srpske”: Terzić mi je rekao: Ovo je tvoje veče

Dušan Repija
Milan Pavkov za “Glas Srpske”: Terzić mi je rekao: Ovo je tvoje veče

Beograd - Junak najveće pobjede Crvene zvezde od istorijskog Barija i meča sa Marseljem, Milan Pavkov, blistao je od sreće i priznaje da još nije svjestan koliku težinu imaju njegova dva pogotka u pobjedi protiv Liverpula.

Tihi i nenametljivi gorostas kao u holivudskom filmu preko noći je postao najobožavaniji lik među armijom navijača, a kako i ne bi kada je donio prvu pobjedu bilo kojem srpskom klubu u grupnoj fazi Lige šampiona. U razgovoru za “Glas Srpske” priznaje da baš ne voli kada su svjetla reflektora uperena u njega, osim kada je na terenu, ali shvata da je i to dio igre.

- Ovi golovi će ostati za ceo život. Drago mi je zbog mog uspeha, ali i uspeha kluba, koji prema svojoj veličini i istoriji zaslužuje ovakve trenutke. Verovali smo da možemo bar do jedne pobede u društvu velikana, došla je u neverovatnoj atmosferi i protiv najvećeg kluba iz naše grupe. Na moju neopisivu sreću, doprineo sam najviše koliko sam mogao u tom trenutku. Šta još da poželim - zapitao se napadač Zvezde.

Na “Marakanu” je došao neobično tiho, i to na insistiranje direktora Zvezdana Terzića, koji je vidio u njemu nešto što ga je privuklo. Ipak, aklimatizacija na najvećem srpskom stadionu nije prošla tako brzo. Povratak u Niš na pozajmicu ispostavio se kao pun pogodak, ali mu ni silni golovi prošle sezone nisu pomogli da obezbijedi veću minutažu kod Vladana Milojevića. Sticajem okolnosti i zahvaljujući povredi Ričmonda Boaćija dobio je priliku koju je zaslužio i dočekao pet minuta slave.

- Svestan sam da Zvezda nema vremena da trpi nekoga kome ne ide, to je jednostavno tako. Po prirodi sam miran i strpljiv. Uvek se maksimalno trudim, dajem koliko mogu i verujem da će mi se nekad vratiti. Sada mi se sve vratilo, možda i više nego što sam očekivao. Nemam problema sa samopouzdanjem, ali su mi mnogo značile reči Zvezdana Tezića neposredno pred meč. Kao i uvek, čekao nas je na ulazu u tunel, prišao i rekao mi: “Ovo je tvoje veče, iskoristi ga”. Izašao sam, pogledao neverovatnu koreografiju, ambijent i sve se nekako namestilo - pokušao je Pavkov da prenese trenutke koje će pamtiti zauvijek.

Budući da je utakmica sa Dinamom iz Vranja već u subotu, “crveno-bijeli” nisu slavili veliku pobjedu kao obično. Imali su svega sat-dva poslije meča da se opuste i saberu utiske. Zato se slavilo u Begeču, selu gdje je Pavkov prvi put šutnuo loptu i gdje mu i dan-danas žive roditelji.

- Sreća, tu su moderne tehnologije, stalno mi stižu video-poruke, slike... Prvom prilikom ću otići kući, proslaviti sa porodicom i prijateljima. Samo mogu da zahvalim svima na podršci, ne samo u mom selu, nego širom Srbije, Republike Srpske i sveta, gde god da su naši navijači - rekao je Pavkov.

Baš kao ni golove Liverpulu, nije mogao da sanja ni da će se iz skoro 50.000 grla zaoriti pjesma posvećena njemu: “Hej, Pavkov, skoči, daj gol glavom”, prema uzoru na onu koju su navijači nekada pjevali Mihajlu Pjanoviću.

- To me je stvarno dirnulo. Neverovatno iskustvo i uspomena. Malo je onih koji dožive tako nešto, a ja sam imao tu sreću. Stajali smo ispred “severa” po završetku meča kada sam čuo i drugu pesmu. Evo, i sada se naježim kada pomislim na to - prenosi visoki napadač.

Njegova cijena na tržištu bar je pet puta viša poslije golova, ali tvrdi da ga to neće promijeniti.

- Verujte da mi to nije toliko važno. Naravno da je lepo kada vas svi hvale i kada znate da ste uradili nešto veliko. Ali, čvrsto stojim na zemlji, ne gledam previše u budućnost jer je već u subotu sledeći meč. Tako sam radio u dosadašnjoj karijeri i tako ću nastaviti - zaključio je Pavkov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana