Милан Павков за “Глас Српске”: Терзић ми је рекао: Ово је твоје вече

Душан Репија
Милан Павков за “Глас Српске”: Терзић ми је рекао: Ово је твоје вече

Београд - Јунак највеће побједе Црвене звезде од историјског Барија и меча са Марсељем, Милан Павков, блистао је од среће и признаје да још није свјестан колику тежину имају његова два поготка у побједи против Ливерпула.

Тихи и ненаметљиви горостас као у холивудском филму преко ноћи је постао најобожаванији лик међу армијом навијача, а како и не би када је донио прву побједу било којем српском клубу у групној фази Лиге шампиона. У разговору за “Глас Српске” признаје да баш не воли када су свјетла рефлектора уперена у њега, осим када је на терену, али схвата да је и то дио игре.

- Ови голови ће остати за цео живот. Драго ми је због мог успеха, али и успеха клуба, који према својој величини и историји заслужује овакве тренутке. Веровали смо да можемо бар до једне победе у друштву великана, дошла је у невероватној атмосфери и против највећег клуба из наше групе. На моју неописиву срећу, допринео сам највише колико сам могао у том тренутку. Шта још да пожелим - запитао се нападач Звезде.

На “Маракану” је дошао необично тихо, и то на инсистирање директора Звездана Терзића, који је видио у њему нешто што га је привукло. Ипак, аклиматизација на највећем српском стадиону није прошла тако брзо. Повратак у Ниш на позајмицу испоставио се као пун погодак, али му ни силни голови прошле сезоне нису помогли да обезбиједи већу минутажу код Владана Милојевића. Стицајем околности и захваљујући повреди Ричмонда Боаћија добио је прилику коју је заслужио и дочекао пет минута славе.

- Свестан сам да Звезда нема времена да трпи некога коме не иде, то је једноставно тако. По природи сам миран и стрпљив. Увек се максимално трудим, дајем колико могу и верујем да ће ми се некад вратити. Сада ми се све вратило, можда и више него што сам очекивао. Немам проблема са самопоуздањем, али су ми много значиле речи Звездана Тезића непосредно пред меч. Као и увек, чекао нас је на улазу у тунел, пришао и рекао ми: “Ово је твоје вече, искористи га”. Изашао сам, погледао невероватну кореографију, амбијент и све се некако наместило - покушао је Павков да пренесе тренутке које ће памтити заувијек.

Будући да је утакмица са Динамом из Врања већ у суботу, “црвено-бијели” нису славили велику побједу као обично. Имали су свега сат-два послије меча да се опусте и саберу утиске. Зато се славило у Бегечу, селу гдје је Павков први пут шутнуо лопту и гдје му и дан-данас живе родитељи.

- Срећа, ту су модерне технологије, стално ми стижу видео-поруке, слике... Првом приликом ћу отићи кући, прославити са породицом и пријатељима. Само могу да захвалим свима на подршци, не само у мом селу, него широм Србије, Републике Српске и света, где год да су наши навијачи - рекао је Павков.

Баш као ни голове Ливерпулу, није могао да сања ни да ће се из скоро 50.000 грла заорити пјесма посвећена њему: “Хеј, Павков, скочи, дај гол главом”, према узору на ону коју су навијачи некада пјевали Михајлу Пјановићу.

- То ме је стварно дирнуло. Невероватно искуство и успомена. Мало је оних који доживе тако нешто, а ја сам имао ту срећу. Стајали смо испред “севера” по завршетку меча када сам чуо и другу песму. Ево, и сада се најежим када помислим на то - преноси високи нападач.

Његова цијена на тржишту бар је пет пута виша послије голова, али тврди да га то неће промијенити.

- Верујте да ми то није толико важно. Наравно да је лепо када вас сви хвале и када знате да сте урадили нешто велико. Али, чврсто стојим на земљи, не гледам превише у будућност јер је већ у суботу следећи меч. Тако сам радио у досадашњој каријери и тако ћу наставити - закључио је Павков.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана