Милан Гуровић за “Глас Српске”: Фенер има предност због Обрадовића

Милан Зубовић
Милан Гуровић за “Глас Српске”: Фенер има предност због Обрадовића

Бањалука - Благу предност на предстојећем Фајнал фору Евролиге некадашњи кошаркашки репрезентативац Југославије Милан Гуровић даје актуелном шампиону Европе Фенербахчеу због искуства тренера Жељка Обрадовића.

Београдска арена биће од петка до недјеље поприште битака за новог шампиона Европе, а снаге у полуфиналу одмјериће Жалгирис - Фенербахче и ЦСКА - Реал Мадрид.

- Очекује нас занимљив Фајанл фор на којем ће наступити четири подједнаке екипе, али благу предност за освајање титуле дајем Фенербахчеу због Жељка. Његових девет трофеја сами по себи налажу да је најбољи тренер Европе икада и да има благу предност у односу на остале. Ипак, то је једна утакмица и свашта може да се деси ако неко устане на леву ногу - изјавио је Гуровић за “Глас Српске”.

Иако је предност дао турском тиму, није искључио могућност изненађења у полуфиналу јер литвански тим долази растерећен.

- Мој велики пријатељ Шарунас Јасикевичијус има изузетно добру сезону иза себе у којој је показао да је потенцијал и да ће бити велики тренер. Склопио је добру екипу, имају добру хемију и заслужено су на Фајнал фору па ме не би чудило да наставе своју бајку, иако ће им бити тешко у полуфиналу - истакао је Гуровић.

Вјерује да су шансе подједнаке у дуелу ЦСКА и Реала.

- ЦСКА  је добро поднео одлазак Теодосића и добро су одиграли целу сезону, али сада је једна утакмица у питању. С друге стране, Реалу су се вратили Серхио Љуљ, Густаво Ајон и Ентони Рендолф и мислим да су шансе 50:50 - казао је Гуровић.

Поздравио је одлуку да европска првенства буду играна на сваке четири, умјесто досадашње двије године.

- Подржавам ту одлуку јер је добра. Играчи су постали модерни гладијатори и видели смо на примеру Љуља који се повредио пред почетак ЕП и изгубио је скоро целу сезону, а све то је дошло због замора материјала - рекао је Гуровић.

Нагласио је да ће тешко бити да у репрезентацији увијек буду сви најбољи кошаркаши.

  • Тешко да можемо очекивати све играче у репрезентацији због НБА лиге и великог броја утакмица Евролиге. Они најбољи у сезони одиграју 80 утакмица заједно са плеј-офом и момцима је свега преко главе због много мечева, а затим морају да се одазову у национални тим па их разумем ако откажу наступ. Повреде су узроковане великим бројем утакмица - изјавио је Гуровић.

Не прати Звезду

Годинама је носио дрес Црвене звезде, једно вријеме био и помоћни тренер док сада не прати резултате свог бившег тима.

- Не пратим дешавања у Звезди као ни у НБА лиги. То је све што имам да кажем - рекао је Гуровић.

Људи преко Дрине

Гуровић је био гост на првом Сајму спорта у Бањалуци и изнио је похвале на рачун организатора.

- Убеђен сам сам да ће се после Сајма спорта појавити неко ко ће кренути нашим стопама па чак поново и срушити Дрим тим, као ми у Индијанаполису 2002. године. Људи преко Дрине су способни за тако нешто. Расадник смо талентоване деце тако да мисли м да постоје момци који могу да направе резултат којег смо ми остварили - истакао је Гуровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана