Mijat Gaćinović, srpski fudbaler: Daj bože da sam najveći problem u reprezentaciji

Glas Srpske
Mijat Gaćinović, srpski fudbaler: Daj bože da sam najveći problem u reprezentaciji

Beograd - Srpski reprezentativac Mijat Gaćinović priznao je da je neprimjereno reagovao na odluku selektora “orlova” Mladena Krstajića da ga zamijeni na poluvremenu utakmice sa Litvanijom. Fudbaler Ajntrahta poručio je da ne opravdava svoje ponašanje, ali da nikoga nije gađao ili se unosio u lice, kao što je to predstavljeno u medijima.

- Nisam dao sebi za pravo tako da reagujem zato što sam osvojio nešto u karijeri, već zato što su mi smetale neke stvari koje sam skupljao u sebi odranije. Uvijek sam pričao istinu i mislim da ljudi treba da je znaju. Daj bože da sam najveći problem u reprezentaciji. Kada pojedini novinari imaju tako pouzdane izvore, nadam se da će onda objaviti sve što se dešavalo. U dresu Srbije uvijek sam igrao srcem i davao sve od sebe, ponekad uspješno, nekad manje uspješno. Tako će biti uvijek kada mi se ukaže prilika, a vrijeme će pokazati ko je kakav - rekao je Gaćinović.

Njegov potez nije se svidio kapitenu Aleksandru Kolarovu, koji je stao u odbranu selektora Krstajića i žustro reagovao na nezadovoljstvo mladog fudbalera.

- Ko si ti? Koji si trofej osvojio u karijeri da tebe ne bi smeo neko da zameni? - upitao je Kolarov.

Iako nije bio prisutan u trenutku incidenta, direktor reprezentacije Darko Kovačević osudio je ponašanje igrača Ajntrahta.

- Svi smo na istom brodu i svi treba da stremimo ka istom cilju, a to je plasman na Evropsko prvenstvo. Svako ima pravo da bude nezadovoljan, ali interes reprezentacije je iznad svih nas. Svi mlađi igrači treba da se ugledaju na Kolarova i Nemanju Matića i da im bude čast što uopšte igraju u istom sastavu sa njima - rekao je Kovačević.

Uprkos osvajanju prvog mjesta u grupi Lige nacija, još jednom se ispostavilo da je atmosfera u reprezentaciji Srbije na jako lošem nivou. U međuvremenu je najavljena nova smjena selektora i odlazak Krstajića, koji je i sam izjavio da je mart daleko za njega i njegov stručni štab. Inače, Gaćinović je postigao dva gola na 11 nastupa za “orlove”, a Krstajić ga ljetos nije uvrstio u tim koji je nastupio na Svjetskom prvenstvu u Rusiji iako je bio standardni član reprezentacije tokom kvalifikacija. Potom ga je vratio za utakmice Lige nacija i Gaćinović je nastupio na posljednja četiri meča i svaki put bio zamijenjen.

Oglasio se Milivojević

Fudbaler koji je prvi javno optužio selektora Krstajića za loše rezultate na Svjetskom prvenstvu, Luka Milivojević, oglasio se povodom najnovijeg incidenta u reprezentaciji. On je na “Instagramu” objavio fotografiju u dresu Srbije, uz ikonicu orla u njenom opisu. Milivojević je tako još jednom poručio da mnogo toga ne funkcioniše u FS Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana