Mega bolja od Igokee u Baru

Ivan Dragičević
Mega bolja od Igokee u Baru

Bar - Šampion BiH Igokea ispala je u četvrtfinalu Superkupa ABA lige izgubivši u Baru od Mege Bemaks rezultatom 72:83.

U prvom zvaničnom meču nove sezone Aleksandrovčani su odigrali lošu treću četvrtinu (14:25), što ih je koštalo poraza, pa je Mega u tom trenutku imala i 21 poen prednosti. Ekipa Dragana Bajića pokušala je da preokrene meč, istopila prednost rivala na svega pet poena zaostatka, ali nije imala dovoljno snage za preokret.

Bolji od ostalih u Igokei bili su Dezmond Vašington i Danilo Šibalić sa po 18 poena, s tim što je Šibalić sve poene postigao šutem za tri poena. Nikola Jevtović dodao je 14. Na drugoj strani najraspoloženiji je bio Dilan Enis sa 23 poena. Rival Megi u polufinalu biće Cedevita, a taj meč igra se sutra od 18.45 časova.

Prvi Superkup ABA lige protiče bez šampiona Crvene zvezde koja je ranije zakazala turnir na Kritu, a cilj čelnika takmičenja je da ovaj događaj postane tradicija pred početak lige. Cedevita je protiv FMP-a napravila prednost u drugom periodu poslije rezultatskog balansa u prvoj četvrtini. Zagrepčani su zaigrali bolje na krilima iskusnog Amerikanca Dimitrisa Nikolsa, koji je pokrenuo svoju ekipu poenima i velikom energijom. Bivši igrač Panatinaikosa iz kojeg je došao u Cedevitu i osvajač Evrolige sa CSKA ubacio je 15 poena i tako se na dobar način predstavio navijačima svoje ekipe i novom treneru Juri Zdovcu. I jedni i drugi u novu sezonu ulaze sa potpuno drugačijim timom i novim trenerima, a svakako da imaju različite ambicije. FMP sa trenerom Vladimirom Jovanovićem teži opstanku u ligi nakon što je prošle sezone dogurao do finala Superlige Srbije. Plejmejker Filip Čović ponovo će biti pokretačka snaga ove ekipe, dok su Meverik Rouen i Majkl Odžo pokazali da će biti pojačanja već u svojim debitantskim sezonama u seniorskoj košarci. Sinoć su igrali Cibona - Budućnost i Mornar - Partizan.

Nova sezona ABA lige počinje narednog petka, 29. septembra, a Igokeina premijera je tek 2. oktobra kada gostuje Petrol Olimpiji u Ljubljani.

Partizan pregovara sa Milerom

Iako su pojedini mediji objavili da je završen transfer plejmejkera Patrika Milera u Partizan, to još nije gotova priča, jer su dvije strane i dalje u pregovorima.

Miler je nastupao u Turskoj za Bešiktaš, gdje je dobio otkaz i Ješilgirešun. Visok je 185 cm i bio bi drugi Amerikanac u "crno-bijelom" dresu uz Najdžela Vilijamsa Gosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana