Међугорје дочекало шампиона

Агенције
Међугорје дочекало шампиона

Хрватски тенисер Марин Чилић освајање титуле на US опену прославио је у родном граду. Хиљаде људи јуче су шампиона дочекале овацијама у Међугорју.

Добродошлицу су му, поред осталих, пожељели Вјекослав Беванда, предсједавајући Савјета министара, и Иво Јекић, начелник општине Читлук, а на граничном прелазу Бијача Марина су након највећег успјеха који је до сада остварио дочекали чланови Мото-клуба Бротњо. Одмах по доласку у родни град Чилић се са родбином и пријатељима упутио у цркву светог Јакова како би присуствовао молитиви и светој миси.

"Дочек је био емотиван, сузе су ми потекле као и великом броју људи овдје. Мислим да је Марин донио свима нама мало задовољства које нам је тако потребно", казао је Зденко Чилић, Маринов отац, за њњњ.поглед.ба.

Херцеговачки медији су пренијели да се у Међугорју припремала велика прослава са богатом трепезом, наводно је припремљено око 1.000 килограма меса, и музичким програмом за који су били задужени Мате Булић, Марко Перковић Томпсон, Јоле, Тихо Орлић...

Марин Чилић је прву гренд слем титулу освојио 8. септембра у Њујорку, гдје је побиједио Јапанца Кеија Нишикорија резултатом 6:3, 6:3, 6:3.

"Много се тога догодило у посљедњих 15 дана. Уживам! Потајно сам се надао да ћу тијеком каријере освојити гренд слем турнир, али овако брзо и на овакав начин заиста се није могло очекивати. Вјерујем како сада имам рецепт за нове успјехе", рекао је Чилић у понедјељак, по доласку у Хрватску, за коју наступа посљедњих година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана