Matija Nastasić pod znakom pitanja za Svjetsko prvenstvo

Glas Srpske
Matija Nastasić pod znakom pitanja za Svjetsko prvenstvo

Gelzenkirhen - Sve je izgledalo idealno za selektora Srbije Mladena Krstajića poslije sjajnih igara i forme reprezentativaca širom Evrope, a onda se povrijedio standardni štoper Matija Nastasić i sada je njegov nastup na Mundijalu pod znakom pitanja.

Defanzivac Šalkea povrijedio je zadnje ligamente koljena i odsustvovaće sa terena određeni period. Još nisu stigle egzaktne informacije, ali je bivši fudbaler Partizana, Fjorentine i Mančester sitija zabrinut i nije siguran da li će biti na raspolaganju Krstajiću.

- Pauziraću nekoliko sedmica. Imam malo oštećenje zadnjih ligamenata kolena. Ne znam koliko će biti duga pauza i da li ću učestvovati na Svetskom prvenstvu - rekao je 25-godišnji Nastasić.

Pouzdani štoper problem sa povredom koljena imao je prije četiri sezone kada je igrao za Mančester siti. Te godine odigrao je samo 13 utakmica za "građane". Nije uspio da se vrati na prepoznatljiv nivo pošto je sezonu ranije izabran za najboljeg mladog igrača tima, pa je prešao u Šalke, gdje igra veoma dobro. Povreda zadnjih ligamenata koljena je prilično rijetka u odnosu na povredu prednjih vezivnih tkiva. Nastasić je u Krstajićevim taktičkim zamislima viđen kao lijevi štoper u formaciji 4-4-2 sa Branislavom Ivanovićem, dok bi po stranama djelovali Antonio Rukavina i novi kapiten Aleksandar Kolarov. To je značajna promjena u odnosu na zadatke koje je davao Slavoljub Muslin, kada je Srbija igrala sa tri igrača pozadi. Nije da selektor "orlova" nema rezervne opcije, ali je Nastasić bio prvi pik. Nikola Maksimović ustalio se kao član prve postave Spartaka, Duško Tošić odlično igra za Bešiktaš, a tu su još Miloš Veljković, Uroš Spajić, Vujadin Savić, Nikola Milenković i još neki momci. Svjetsko prvenstvo u Rusiji počinje 14. juna. "Orlovi" će odigrati još najmanje dvije pripremne utakmice prije početka najveće fudbalske smotre na planeti.

Odlična sezona

Nastasić je igrao sjajno u dresu Šalkea, koji drži drugo mjesto na tabeli njemačke Bundeslige. Ukoliko zadrže istu formu, "rudari" se vraćaju u Ligu šampiona, a velike zasluge za odlične rezultate Šalkea ima defanzivna linija, samim tim i Nastasić. Tim iz Gelzenkirhena ima drugu najbolju odbranu prvenstva, a srpski štoper odigrao je 27 utakmica ove sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana