Marko Simonović najveći navijač košarkaša Srbije za Glas Srpske: Mnogo teže uz TV nego na parketu

Milan Zubović
Marko Simonović najveći navijač košarkaša Srbije za Glas Srpske: Mnogo teže uz TV nego na parketu

Banjaluka - Povreda šake koju je zaradio tokom priprema na Kopaoniku udaljila je srpskog reprezentativca Marka Simonovića od nastupa na Evrobasketu pa je primoran da drugove iz reprezentacije gleda na televiziji, što mu teško pada.

Krilni centar bio je neizostavni dio ekipa koje su osvajale srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu (2014) i Olimpijskim igrama (2016) kao i četvrto mjesto na EP prije dvije godine.

- Teško, preteško. Zbog povrede nisam sa njima u Istanbulu i pratim sve na televiziji, ali je mnogo teško, dok verujem da je tako i svima ostalima koji su kao i ja otpali zbog povrede. Mnogo lakše bi mi bilo da sam sa njima - rekao je Simonović za "Glas Srpske".

Srbija je u četvrtfinalu bez mnogo problema stigla do pobjede nad Italijom (83:67).

- Bilo je to sjajno izdanje, momci su odigrali najbolju utakmicu na ovom prvenstvu. Kontrolisali su meč, imali mnogo skokova pod svojim i protivničkim košem, što im je omogućilo dosta drugih napada i nove prilike za poentiranje. Vidljivo je da ekipa raste iz meča u meč i treba očekivati da nastave sa sličnom igrom i protiv Rusije u polufinalu - izjavio je Simonović.

Jedini poraz na šampionatu "orlovi" su doživjeli upravo od Rusije u grupnoj fazi takmičenja, ali sada će igrati sasvim novu utakmicu.

- Rusi su tada odigrali stvarno dobro, ali sada će biti jedna nova priča. Teško je nekog pobediti dva puta na istom takmičenju, a isto tako teško je od iste ekipe izgubiti dva meča. Raduje me što naša ekipa diže formu iz utakmice u utakmicu i treba očekivati mnogo bolje izdanje nego što je to bilo u grupnoj fazi te, naravno, pobedu - istakao je Simonović.

Nakon što su igrači bili u grču na meču protiv Mađarske, vidjelo se da su mnogo opušteniji protiv Italijana, što ih je odvelo do trijumfa.

- Pritisak je veliki, to je sigurno, jer je u igri ulazak u finale Evropskog prvenstva. Svi su maksimalno motivisani da naprave taj odlučujući korak i uđu u finale, tako da je sada na selektorima da iskontrolišu te emocije kod igrača. Bitno je da igrači budu smireni i poštuju loptu, što će ih odvesti do pobede. U prednosti smo jer imamo iskustvo igranja ovakvih mečeva, dok Rusi odavno nisu bili u borbi za medalju i upravo to može da bude presudno - naglasio je Simonović.

Srpski košarkaš Dragan Milosavljević je naglasio da javnost ovu ekipu više ne smije smatrati B timom zbog velikog broja izostanaka standardnih članova, s čime se Simonović složio.

- Apsolutno se slažem sa Gagijevim mišljenjem jer svi momci koji su sada u ekipi zaslužili su da budu deo nje. Borbenošću su pokazali da zaslužuju dres, a sve su potkrepili sjajnim rezultatom koji će, verujem, nadograditi u polufinalu i, nadam se, finalu - rekao je Simonović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana