Марко Симоновић највећи навијач кошаркаша Србије за Глас Српске: Много теже уз ТВ него на паркету

Милан Зубовић
Марко Симоновић највећи навијач кошаркаша Србије за Глас Српске: Много теже уз ТВ него на паркету

Бањалука - Повреда шаке коју је зарадио током припрема на Копаонику удаљила је српског репрезентативца Марка Симоновића од наступа на Евробаскету па је приморан да другове из репрезентације гледа на телевизији, што му тешко пада.

Крилни центар био је неизоставни дио екипа које су освајале сребрне медаље на Свјетском првенству (2014) и Олимпијским играма (2016) као и четврто мјесто на ЕП прије двије године.

- Тешко, претешко. Због повреде нисам са њима у Истанбулу и пратим све на телевизији, али је много тешко, док верујем да је тако и свима осталима који су као и ја отпали због повреде. Много лакше би ми било да сам са њима - рекао је Симоновић за "Глас Српске".

Србија је у четвртфиналу без много проблема стигла до побједе над Италијом (83:67).

- Било је то сјајно издање, момци су одиграли најбољу утакмицу на овом првенству. Контролисали су меч, имали много скокова под својим и противничким кошем, што им је омогућило доста других напада и нове прилике за поентирање. Видљиво је да екипа расте из меча у меч и треба очекивати да наставе са сличном игром и против Русије у полуфиналу - изјавио је Симоновић.

Једини пораз на шампионату "орлови" су доживјели управо од Русије у групној фази такмичења, али сада ће играти сасвим нову утакмицу.

- Руси су тада одиграли стварно добро, али сада ће бити једна нова прича. Тешко је неког победити два пута на истом такмичењу, а исто тако тешко је од исте екипе изгубити два меча. Радује ме што наша екипа диже форму из утакмице у утакмицу и треба очекивати много боље издање него што је то било у групној фази те, наравно, победу - истакао је Симоновић.

Након што су играчи били у грчу на мечу против Мађарске, видјело се да су много опуштенији против Италијана, што их је одвело до тријумфа.

- Притисак је велики, то је сигурно, јер је у игри улазак у финале Европског првенства. Сви су максимално мотивисани да направе тај одлучујући корак и уђу у финале, тако да је сада на селекторима да исконтролишу те емоције код играча. Битно је да играчи буду смирени и поштују лопту, што ће их одвести до победе. У предности смо јер имамо искуство играња оваквих мечева, док Руси одавно нису били у борби за медаљу и управо то може да буде пресудно - нагласио је Симоновић.

Српски кошаркаш Драган Милосављевић је нагласио да јавност ову екипу више не смије сматрати Б тимом због великог броја изостанака стандардних чланова, с чиме се Симоновић сложио.

- Апсолутно се слажем са Гагијевим мишљењем јер сви момци који су сада у екипи заслужили су да буду део ње. Борбеношћу су показали да заслужују дрес, а све су поткрепили сјајним резултатом који ће, верујем, надоградити у полуфиналу и, надам се, финалу - рекао је Симоновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана