Marko Simonović, košarkaš Crvene zvezde, za Glas Srpske: Izdržali smo sve probleme

Ivan Dragičević
Marko Simonović, košarkaš Crvene zvezde, za Glas Srpske: Izdržali smo sve probleme

Beograd - Trijumfom u trećem susretu protiv Mega Leksa rezultatom 61:49, košarkaši Crvene zvezde počistili su rivala u finalu i tako došli do druge titule šampiona Jadranske lige.

Poslije plasmana među osam najboljih klubova Evrope, "crveno-bijeli" su potvrdili sjajne igre i u regionalnom takmičenju, gdje su odbranili trofej osvojen prošle godine i na taj način izborili nastup u novoformiranoj Evroligi sljedeće sezone. Jedna od glavnih poluga tima sa Malog Kalemegdana Marko Simonović u svojoj osmoj sezoni stigao je do prvog prstena Jadranske lige, a za "Glas Srpske" je podijelio utiske poslije velikog trijumfa.

- Osećaj je fenomenalan, pogotovo što mi je ovo prvi trofej u Jadranskoj ligi. Zasluženo smo došli do kraja iako smo imali mnogo problema sa povredama i promenama u timu, ali smo izdržali sve. Igrači su dolazili i uklapali se u hodu, vremenom smo igrali sve bolje i kada pogledam unazad, onda shvatim koliko smo težak posao imali - rekao je Simonović.

U finalu je savladana Mega, koja je znala da namuči Crvenu zvezdu, a ni ovaj put mladi tim nije spustio koplja bez borbe.

- Treneri kažu da napad donosi poene, a odbrana titule i ta fraza je potpuno tačna. Ova treća utakmica je bila izuzetno teška, znali smo da će oni izginuti na terenu jer nisu imali pravo na popravni. Igraju toliko atipično da je velika muka prilagoditi im se i odgovoriti na toliku energiju i požrtvovanje, ali smo bili spremni i svojim evroligaškim iskustvom dobili utakmicu - rekao je Simonović.

Da je odbrana bila ključna stavka u posljednjem susretu govori i sam rezultat, a ne pamti se kada je neko spustio Megu ispod 50 poena.

- Posle dve utakmice sa velikim brojem poena, očekivao sam ovakav meč jer je komplikovano u tako kratkom vremenskom periodu i u ovom delu sezone držati isti nivo napadačke igre. Moram da odam priznanje Megi na odličnoj sezoni, momci su izuzetno talentovani, a Dejan Milojević radi fantastičan posao sa njima - kazao je košarkaš "crveno-bijelih".

Igrači Crvene zvezde, ali i ostali članovi kluba znali su da proslave ovu titulu u sezoni koja je možda i posljednja za Jadransku ligu. Kako bilo, Beograđani su obezbijedili plasman u Evroligu, koja će naredne sezone biti mnogo teža i napornija.

- Očekuje nas mnogo više utakmica po ligaškom formatu, a i kvalitet je koncentrisan u 16 ekipa, pa ćemo biti deo samog krema evropske košarke. Ne znam šta će biti sa Jadranskom ligom i da li smo poslednji osvajači ovog takmičenja, a i neću previše da se zamaram time jer sam igrač i tiče me se samo teren. Imamo izuzetno napornu sezonu, već smo odigrali 60 utakmica, a tek nas očekuju borbe u Superligi Srbije - dodao je Simonović.

San Olimpijske igre

Marko Simonović je bio dio reprezentacije na prethodna dva velika takmičenja, a volio bi da se nađe na spisku selektora Aleksandra Đorđevića za kvalifikacioni turnir koji vodi na Olimpijske igre.

- Reprezentaciju nikad ne bih odbio, moja želja da igram za nacionalni tim je velika, a na selektoru je da odluči. Zadovoljan sam svojim igrama, karijera mi ide uzlaznom putanjom od Svjetskog prvenstva, drugačije gledam na košarku i u tom smislio sam sazreo. Olimpijske igre su vrhunac karijere svakog sportista, a sa saigračima iz reprezentacije često pričam o tome - rekao je Simonović.

Superliga Srbije

Crvena zvezda brani titulu šampiona Srbije, a i ove godine najveći rivali biće im Partizan i Mega Leks.

- Partizan mora da zapne i pokuša da osvoji titulu jer im je izmakao Kup, a nisu se plasirali u polufinale Jadranske lige. Neće nam biti lako jer u to takmičenje ulazimo jako umorni, dok su ostali imali veliku pauzu pa će biti čudna situacija. Imamo više vremena za pripremu mečeva sa Partizanom nego što je to bio slučaj u Kupu, dok će Mega biti jača za Aleksandra Rašića i Ivicu Zupca - kazao je Simonović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana