Марко Симоновић, кошаркаш Црвене звезде, за Глас Српске: Издржали смо све проблеме

Иван Драгичевић
Марко Симоновић, кошаркаш Црвене звезде, за Глас Српске: Издржали смо све проблеме

Београд - Тријумфом у трећем сусрету против Мега Лекса резултатом 61:49, кошаркаши Црвене звезде почистили су ривала у финалу и тако дошли до друге титуле шампиона Јадранске лиге.

Послије пласмана међу осам најбољих клубова Европе, "црвено-бијели" су потврдили сјајне игре и у регионалном такмичењу, гдје су одбранили трофеј освојен прошле године и на тај начин изборили наступ у новоформираној Евролиги сљедеће сезоне. Једна од главних полуга тима са Малог Калемегдана Марко Симоновић у својој осмој сезони стигао је до првог прстена Јадранске лиге, а за "Глас Српске" је подијелио утиске послије великог тријумфа.

- Осећај је феноменалан, поготово што ми је ово први трофеј у Јадранској лиги. Заслужено смо дошли до краја иако смо имали много проблема са повредама и променама у тиму, али смо издржали све. Играчи су долазили и уклапали се у ходу, временом смо играли све боље и када погледам уназад, онда схватим колико смо тежак посао имали - рекао је Симоновић.

У финалу је савладана Мега, која је знала да намучи Црвену звезду, а ни овај пут млади тим није спустио копља без борбе.

- Тренери кажу да напад доноси поене, а одбрана титуле и та фраза је потпуно тачна. Ова трећа утакмица је била изузетно тешка, знали смо да ће они изгинути на терену јер нису имали право на поправни. Играју толико атипично да је велика мука прилагодити им се и одговорити на толику енергију и пожртвовање, али смо били спремни и својим евролигашким искуством добили утакмицу - рекао је Симоновић.

Да је одбрана била кључна ставка у посљедњем сусрету говори и сам резултат, а не памти се када је неко спустио Мегу испод 50 поена.

- После две утакмице са великим бројем поена, очекивао сам овакав меч јер је компликовано у тако кратком временском периоду и у овом делу сезоне држати исти ниво нападачке игре. Морам да одам признање Меги на одличној сезони, момци су изузетно талентовани, а Дејан Милојевић ради фантастичан посао са њима - казао је кошаркаш "црвено-бијелих".

Играчи Црвене звезде, али и остали чланови клуба знали су да прославе ову титулу у сезони која је можда и посљедња за Јадранску лигу. Како било, Београђани су обезбиједили пласман у Евролигу, која ће наредне сезоне бити много тежа и напорнија.

- Очекује нас много више утакмица по лигашком формату, а и квалитет је концентрисан у 16 екипа, па ћемо бити део самог крема европске кошарке. Не знам шта ће бити са Јадранском лигом и да ли смо последњи освајачи овог такмичења, а и нећу превише да се замарам тиме јер сам играч и тиче ме се само терен. Имамо изузетно напорну сезону, већ смо одиграли 60 утакмица, а тек нас очекују борбе у Суперлиги Србије - додао је Симоновић.

Сан Олимпијске игре

Марко Симоновић је био дио репрезентације на претходна два велика такмичења, а волио би да се нађе на списку селектора Александра Ђорђевића за квалификациони турнир који води на Олимпијске игре.

- Репрезентацију никад не бих одбио, моја жеља да играм за национални тим је велика, а на селектору је да одлучи. Задовољан сам својим играма, каријера ми иде узлазном путањом од Свјетског првенства, другачије гледам на кошарку и у том смислио сам сазрео. Олимпијске игре су врхунац каријере сваког спортиста, а са саиграчима из репрезентације често причам о томе - рекао је Симоновић.

Суперлига Србије

Црвена звезда брани титулу шампиона Србије, а и ове године највећи ривали биће им Партизан и Мега Лекс.

- Партизан мора да запне и покуша да освоји титулу јер им је измакао Куп, а нису се пласирали у полуфинале Јадранске лиге. Неће нам бити лако јер у то такмичење улазимо јако уморни, док су остали имали велику паузу па ће бити чудна ситуација. Имамо више времена за припрему мечева са Партизаном него што је то био случај у Купу, док ће Мега бити јача за Александра Рашића и Ивицу Зупца - казао је Симоновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана