Marko Simonović, košarkaš Crvene zvezde, za Glas Srpske: Dosta o Realu, razmišljamo samo o Ciboni

Milan Zubović
Marko Simonović, košarkaš Crvene zvezde, za Glas Srpske: Dosta o Realu, razmišljamo samo o Ciboni

Beograd - Iako su u "paklu Pionira" srušili veliki Real Madrid (94:88), košarkaši Crvene zvezde brzo su se okrenuli novim obavezama jer ih već večeras od 18 časova očekuje susret protiv Cibone u 12. kolu Jadranske lige.

Krilni centar "crveno-bijelih" Marko Simonović susret je završio sa četiri poena i istakao da je pobjeda nad "kraljevima" već arhivirana.

- Razmišljamo samo o Ciboni jer smo dobili Strazbur u Evroligi pa izgubili od Olimpije, dobili Bajern, a izgubili od Igokee, tako da je sada bitno da dobijemo utakmicu protiv Zagrepčana jer je nama prioritet ABA liga, kroz koju želimo da obezbedimo nastup u Evroligi iduće godine - izjavio je Simonović za "Glas Srpske".

Osvrnuo se na fantastičan trijumf protiv slavnog kluba iz Madrida.

- Ne dobija se prvak Evrope svaki dan. Velika utakmica, velika pobeda za nas. Odigrali smo fantastično svih 40 minuta, kontrolisali igru i zasluženo pobedili. Njih smo udaljili od top 16 faze, dok smo mi za korak bliže. Idemo polako, korak po korak i sada je Cibona prva na redu - kazao je Simonović.

Iako su dobro započeli utakmicu, domaći košarkaši su ispustili prednost u trećem periodu, kada su gosti poveli sa 60:50, da bi se vratili u meč najviše zahvaljujući Kvinsiju Mileru, koji je susret završio sa 24 poena.

- Taj pad je sasvim normalan jer smo igrali protiv šampiona Evrope i moralo je doći do toga jer se zna kakve igrače imaju. Posle prvog poluvremena očekivali smo da će oni iz svlačionice izaći mnogo motivisaniji i pokazati reakciju. Uspeli smo da izdržimo njihove napade, bili su raspoloženi Kvinsi Miler i Maik Cirbes, koji su "povukli" ekipu u trećoj četvrtini i svako je dao svoj doprinos, bez obzira na minute koje je dobio - naglasio je Simonović.

Mladi Marko Gudurić na parket je ušao u 25. minutu susreta i maksimalno opravdao ukazano povjerenje.

- Nije igrao prvo poluvreme, dok mu se u drugom otvorilo dosta prostora u napadu i on je to iskoristio, te pokazao igru kao da je prekaljeni košarkaš, a ne momak od 20 godina kojem je ovo prva prava seniorska sezona. Bitno je da smo pobedili i da tim raste, da se mladi igrači kale i sazrevaju - kazao je Simonović.

Naredni protivnik u Evroligi biće ekipa Himkija, koja ih je ubjedljivo savladala u prvom meču.

- Biće teško protiv Himkija jer su oni izgubili od Bajerna i sigurno će doći da pokažu reakciju i da dobiju naredni meč. Sreća je što opet igramo u "Pioniru", gde će ponovo biti paklena atmosfera kao protiv Reala i sigurno je da imamo dobre šanse da pobedimo - istakao je Simonović.

U tom meču za Zvezdu treba da debituje Markus Vilijams, kojem 1. decembra ističe zabrana igranja zbog korišćenja marihuane, ali već nekoliko dana trenira sa ostatkom ekipe.

- Markus stiže protiv Himkija. On poznaje sistem jer je tu bio prošle sezone i trebaće mu manje vremena da se uklopi. Šteta što neće igrati protiv Cibone, ali će nam mnogo značiti. To je igrač fenomenalnog kvaliteta, jer se zna gde je sve igrao i na kojem nivou. Jedva čekamo da se priključi - rekao je Simonović.

Dvije sezone Simonović je nosio dres "crveno-bijelih", a prošlu sezonu je odigrao za francuski Po Ortez. Ove se vratio i prvo potpisao dvomjesečni ugovor, ali je nedavno dogovorio saradnju do kraja sezone.

- Ponovo sam u ekipi i idemo korak po korak. Verujem da ćemo ostvariti dobar rezultat na kraju sezone i imati mnogo razloga da budemo srećni i zadovoljni - zaključio je Simonović.

ULEB lista

Šampion Srbije i ABA lige Crvena zvezda nalazi se na 19. mjestu ULEB liste, dok je Partizan 40. "Crveno-bijeli" su ostali na istoj poziciji kao i prošle sezone, dok je Partizan lošije plasiran za četiri mjesta. Iako ugašen, Radnički iz Kragujevca nalazi se na 65. mjestu i, pored "vječitih rivala", jedini je od srpskih predstavnika u top 100. Najbolji na listi je moskovski CSKA, Real Madrid je drugi, a potom slijede Olimpijakos, Barselona, Makabi iz Tel Aviva, Fenerbahče... Od klubova iz ABA lige, Cedevita je 28, Olimpija 31, Budućnost 42, a Igokea 75. Rang-lista se određuje na osnovu rezultata u Evroligi i Evrokupu u prethodne tri sezone, bez kvalifikacionih rundi.

Grupa A

1. Fenerbahče     7        6        0        1        548:498

2. Himki    7        4        0        3        561:505

3. Bajern    7        3        0        4        538:540

4. C. zvezda          7        3        0        4        524:567

5. Strazbur         7        3        0        4        508:557

6. Real Madrid   7        2        0        5        591:603

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana