Marjanović razbio Belgiju

B92
Marjanović razbio Belgiju

Košarkaši Srbije igraju pobjedili su Belgiju u posljednjoj utakmici grupe D na Evrobasketu sa 74:54 (18:13, 24:12, 14:11, 18:18).

Srbija je odigrala dobar meč, četvrta pobjeda u grupi je ostvarena rutinski, a samo je u pojedinim dijelovima meča bilo razloga za zabrinutost zbog odbrane reketa.

Što je bilo do njih, 'Orlovi' su uradili, sada čekaju rezultat meča Letonija - Turska poslije koga bi u slučaju pobedje Letonije mogli na Mađare u nokaut fazi sa prvog mjesta.

Ubjedljivo najbolji igrač na terenu bio je Boban Marjanović koji je do kraja sakupio 22 poena i bio potpuno nezaustavljiv za visoke igrače Belgije. Dovodio ih je srpski gorostas 'do ludila', dovoljno da ga Tumba u jednom momentu drži obijema rukama i pravi nesportsku ličnu grešku.

Sjajnu partiju je prikazao i Bogdan Bogdanović koji je bio blizu dabl-dabla sa 15 poena i devet asistencija, a zanimljivo je da je Vasilije Micić bio najbolji skakač u Srbiji sa osam skokova.

Kod Belgijanaca je najbolji bio Lekomt sa 12 poena, 10 je imao Ervel, a devet Van Rosom.

Srbija je utakmicu otvorila sa pet vezanih poena Ognjena Kuzmića čija je rola na parketu u tom trenutku obećavala da će se pretvoriti u dominantnu partiju.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana