Марјановић разбио Белгију

Б92
Марјановић разбио Белгију

Кошаркаши Србије играју побједили су Белгију у посљедњој утакмици групе Д на Евробаскету са 74:54 (18:13, 24:12, 14:11, 18:18).

Србија је одиграла добар меч, четврта побједа у групи је остварена рутински, а само је у појединим дијеловима меча било разлога за забринутост због одбране рекета.

Што је било до њих, 'Орлови' су урадили, сада чекају резултат меча Летонија - Турска послије кога би у случају победје Летоније могли на Мађаре у нокаут фази са првог мјеста.

Убједљиво најбољи играч на терену био је Бобан Марјановић који је до краја сакупио 22 поена и био потпуно незаустављив за високе играче Белгије. Доводио их је српски горостас 'до лудила', довољно да га Тумба у једном моменту држи обијема рукама и прави неспортску личну грешку.

Сјајну партију је приказао и Богдан Богдановић који је био близу дабл-дабла са 15 поена и девет асистенција, а занимљиво је да је Василије Мицић био најбољи скакач у Србији са осам скокова.

Код Белгијанаца је најбољи био Лекомт са 12 поена, 10 је имао Ервел, а девет Ван Росом.

Србија је утакмицу отворила са пет везаних поена Огњена Кузмића чија је рола на паркету у том тренутку обећавала да ће се претворити у доминантну партију.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана