Марио Блажевић јури ка титули са ЦСМ Букурештом: Надам се да ће трећа бити срећа

Душан Репија
Марио Блажевић јури ка титули са ЦСМ Букурештом: Надам се да ће трећа бити срећа

Бањалука - Бивши голман Борца м:тел Марио Блажевић приводи крају трећу сезону у ЦСМ Букурешту и нада се да ће ове сезоне његова екипа успјети оно што није у претходне двије, освојити првенство Румуније.

За сада је на добром путу, јер је Букурешт изборио полуфинале два пута савладавши Васлуи, а нова препрека зове се Турда, која је много теже изашла на крај са Темишваром.

- Имаће предност домаћег терена јер су на крају лигашког дијела били други, а ми трећи. Играју добро код куће, мислим да нису изгубили ниједан меч ове године, али нису непобједиви. Уз Динамо из Букурешта имамо најјачу екипу и надам се да ћемо то оправдати на терену - рекао је Блажевић.

Почетак сезоне није био охрабрујући ни за њега ни за клуб, који је нанизао неколико непланираних пораза. У другом дијелу првенства све је легло на своје мјесто.

- Играмо много боље, а и ја сам поново добио прилику и искористио је. Било би одлично да одемо до самог краја, јер двије посљедње сезоне губимо у финалу. Надам се да ће трећа бити срећа. Пласирали смо се и на Фајнал фор Купа, тај трофеј смо освојили прошле сезоне, тако да ће бити врло занимљив расплет - рекао је Блажевић.

Румунија је у посљедњих неколико година постала Мека за рукометаше са ових простора. Квалитет лиге, добри услови и солидне плате привлаче и многа реномирана имена па је тако селектор репрезентације бивши тренер Барселоне Ћави Пасквал.

- У мом тиму играју Саша Маријанац и Крсто Милошевић из Србије, те Македонац Гоце Георгијевски. Ту су још и по један Француз, Рус, Шпанац и Литванац. Рукомет је у великој експанзији, али то је само повратак овог спорта тамо гдје му је мјесто, јер су Румуни осамдесетих година били свјетска сила. Лига је доста квалитетна, а са Пасквалом ће сигурно направити искорак и када је у питању репрезентација. На добром су путу да изборе наступ на Европском првенству - рекао је Блажевић.

ЦСМ Букурешт је спортско друштво, а његов заштитни знак женска рукометна екипа.

- То је тренутно спорт број један у Румунији. Рукометашице нашег тима прошле године су освојиле Лигу шампиона, а ове су врло близу Фајнал фора. За доминацију у европским оквирима у женском рукомету потребно је много мање новца него у мушком, па су се власници опредијелили да иду тим путем. Већ су практично склопили тим за идућу сезону, а судећи по именима, биће то дрим тим - закључио је Блажевић.

Кћерка Лаура

Живот у румунској престоници много је лакши уз саиграче из Србије и Македоније, али једну ствар нико не може надокнадити.

- Много ми недостаје кћерка Лаура и једва чекам паузу крајем априла да дођем кући и проведем неколико дана с њом и породицом - рекао је Блажевић. 

Борац

Неизоставно питање за искусног голмана је и стање у његовом матичном Борцу.

- Драго ми је да момци играју добро ове године, поготово они који су поникли у клубу. Тешко је у исто вријеме афирмисати младе, а не жртвовати резултат. Свјестан сам тога, али можда је боље једном преломити и кренути у стварање потпуно нове екипе - рекао је Блажевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана