“Marakana” želi da “proguta” i Parižane

Glas Srpske
“Marakana” želi da “proguta” i Parižane

Beograd - Pred navijačima i igračima Crvene zvezde posljednji put ove sezone biće raširena mušema Lige šampiona pošto će “crveno-bijeli” večeras ugostiti PSŽ u šestom kolu najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja (21 čas).

Tako će aktuelni šampion Srbije imati priliku da na najbolji način spusti zavjesu na nastupe na stadionu “Rajko Mitić” u 2018. godini. Jasno je da su gosti iz Pariza veliki favoriti, ali nakon veličanstvene pobjede protiv Liverpula prošlog mjeseca, niko ne može izabranicima Vladana Milojevića da oduzme nadu u pozitivan ishod. San o trijumfu protiv “svetaca” i porazu Liverpula od Napolija u mislima je svima koji nose crveno-bijele boje u srcu jer bi u tom slučaju evropska priča trebalo da bude nastavljena na proljeće u Ligi Evrope. Za razliku od utakmice protiv Napolitanaca, Zvezdin strateg imaće na raspolaganju Filipa Stojkovića i Milana Pavkova, dok je još neizvjesan nastup Vujadina Savića. Milojević, zbog žutih kartona, neće moći da računa na Nenada Krstičića, ali, bez obzira na kadrovsku situaciju, najavio je da će njegova ekipa ići na pobjedu.

- Svaku utakmicu idemo da pobedimo. Tražiću od igrača da rade ono što su do sada. Prvi meč mi se nije svideo, ne zbog rezultata, nego ne volim da vidim svoje igrače u takvom stanju. Daćemo maksimum i neka bude kako mora da bude. Ne treba trošiti reči o PSŽ-u, ne plašimo se nikoga i nećemo imati toliki respekt kao u prvom duelu. Za ovakve utakmice se živi, ovo je nešto što igrate s emocijama i treba da uživamo. Igrali smo dosta utakmica, žao mi je što nismo imali navijače na gostovanjima. PSŽ igra konstantno pred punim stadionom i biće mi drago da osete beogradsku atmosferu - poručio je Milojević.

Nije tajna da najveća opasnost u redovima Parižana prijeti od Nejmara, u koga će sve oči biti uprte ukoliko bude istrčao na teren. Iako iz Pariza uvjeravaju da je sve u redu, to ne mora da bude slučaj s obzirom na to da je Brazilac propustio posljednji trening pred put u Beograd.

- Bilo bi samoubistvo gledati jednog igrača. Ako obratite pažnju na roster koji PSŽ ima, videćete da treba voditi računa o svakom igraču. Nismo se fokusirali samo na Nejmara - zaključio je Milojević.

Za dobar rezultat biće potrebno da borbena gotovost bude podignuta na najviši nivo, a Mohamed el Fardu Ben, koji je ove sezone na 24 meča postigao 16 golova i upisao pet asistencija, rekao je da su “crveno-bijeli” izvukli pouke iz prvog međusobnog duela.

- Imamo poštovanje prema njima, ali neće biti kao prvi put. Daćemo maksimum i pokušaćemo da idemo do pobjede. Meni je uvijek bitno da pomognem timu. Svakako smo stekli puno iskustva da igramo potpuno drugačiji meč u odnosu na prvi. Kao i svaki napadač, potrudiću se da dam gol - jasan je Ben.

Ostali parovi: Galatasaraj - Porto, Šalke - Lokomotiv (18.55), Barselona - Totenhem, Briž - Atletiko Madrid, Inter - PSV, Liverpul - Napoli, Monako - Borusija D. (21).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana