Мамића у БиХ у тајности испитали у вези с афером “СМС”

klix.ba
Мамића у БиХ у тајности испитали у вези с афером “СМС”

Загреб - Осуђени бивши челник загребачког Динама Здравко Мамић испитан је у Босни и Херцеговини о случају “СМС”, једне од афера која потреса Хрватску.

Како јавља РТЛ, тиме је уједно завршено испитивање свједока у случају бившег МУП-овог информатичара Фрање Варге притвореног због лажирања СМС преписке званичника. За осам дана знаће се и хоће ли Варга и Блаж Цурић на слободу.

У тајности и без адвоката Здравко Мамић испитан је 1. фебруара у Босни и Херцеговини.

“Здравко Мамић испитан је путем међународне правне помоћи у Кантоналном тужилаштву у Мостару као свједок. О садржају вам не могу говорити”, казао је адвокат Здравко Рајић. О односу с Варгом Мамић је новинарима већ јавно говорио. Између осталог и да га је упознао у Осијеку кад му је понудио помоћ око рјешења проблема свастике на Пољуду.

“Онда ми је он рекао: Али ја имам за тебе нешто важније. Што имаш за мене важније? Каже, како се ради притисак на суце и како се теби монтира суђење. Дај ми то, зашто не. Варга је убрзо почео тражити помоћ. Рекао је да има троје дјеце, да му је кућа под оврхом, да му треба новац и да је болестан”, појаснио је Здравко Мамић у децембру прошле године. Своја сазнања тужитељима је дао и Ивица Тодорић, пише РТЛ.

Лажне СМС поруке премијера Пленковића и Мартине Далић добио је, тврдио је, поштом. Предао их је адвокатима, а они ДОРХ-у.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана