Мамић: Пресудићу сам себи, нећу у затвор

Агенције
Мамић: Пресудићу сам себи, нећу у затвор

Здравко Мамић, „савјетник" у загребачком Динаму, обратио се новинарима и хрватској спортској јавности препознатљивим тоном.

Он је одлучио да проговори након што је сазнао да је рачун Динама блокиран због старог милионског дуга Дражену Ладићу.


"Дошао сам у клуб након суђења и затекао гробну атмосферу. Питао сам што се догађа, информисали су ме да је Динамо први пут у 15 година блокиран. Блокирала га је пресуда у случају који је покренуо Дражен Ладић због износа од седам милиона куна. Дошао је дан када је Ладић добио пресуду и блокирао рачун Динама. То ми је био окидач да се обратим навијачима и грађанима", пренио је Индекс.хр ријечи Мамића са конференције за новинаре.

Он ја трајала готово сат времена, а том приликом се осрнуо и на суђење, рањавање и остале актуелне теме.

"Нећете ме видјети у хрватском затвору! Напустио бих Хрватску у четвртој секунди, али волим свој живот. Ја ћу сам себи пресудити, нисам заслужио да будем у затвору. Ако ме осуде, сам себи ћу пресудити".

Мамић каже да је уплашен за своју безбједност.

"Бојим се, страшно, али нисам наоружан. Нећу никад бити наоружан. Моја ужа и шира породица је морала да оде из земље. Мој Зоран је издајник, издао је Динамо, издао је брата, морао је побјећи из земље. Али драго ми је да ме је издао, бар је себе спасао. Разумијем га, спасао је себе и данас финанцира цијелу моју породицу. Дјеца ми дрхте и плачу, говоре ми да не живе од новца, Динама и Хрватске, већ само желе свог оца. И нисам патетичан".

Наставак приче био је покушај убиства.

"Ја сам један од вас, ми смо браћа, суграђани. Мене су безочно покушали да убију на мјесту гдје ми је преминуо отац. А по медијима - јесам ли се сам припуцао, је ли то Мамићев агресивни ПР? То је болесно! Што се догодило фрајерима који су бацали бакље у Сплиту, ослобођени су! Онај који ме је ударио на Брачу је другог дана пуштен. Пољуд грми двапут по десет минута "Убиј Мамића", "Пили смо пелина, пушили смо траве, највише волимо Мамића без главе!".

Мамић је причао готово у једном даху.

"Да, нисам глуп. Могу само да ме убију. Одбио сам полицијску заштиту јер не вјерујем полицији. Годинама знају да ме живог желе у гробу. Да ме убијете пред њиховим очима, они не могу да реагују", рекао је између осталог Мамић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана