Mamić: Bando i gadovi, ja sam Modriću bio i tata i mama

Glas Srpske
Mamić: Bando i gadovi, ja sam Modriću bio i tata i mama

Zdravko Mamić, dugogodišnji predsjednik zagrebačkog Dinama i menadžer Luke Modrića, rekao je da su hrvatskog fudbalera željeli medijski da linčuju.

Mamić je sazvao vanrednu konferenciju za medije povodom slučaja svjedočenja Luke Modrića na suđenju u Osijeku, kada je rekao da je potpisivao sve što mu je agent davao.

Potom je protiv veziste Real Madrida povedena istraga zbog, kako je tužilaštvo navelo, lažnog svjedočenja u korist Mamića.

"Luka je rekao da je transfer između 21 i 23 miliona eura. I neki kažu: ‘Vidi kako laže, ne seća se da je bio 21 milion. E, pa nije istina, već je iznosio 22 i po miliona jer je Dinamo dobio i bonusa. Evo ga, ako želite da pogledate. Dinamo i Modrić su 29. aprila potpisali sporazum o podjeli i ona je isključivo u brojkama – tu stoji njegov potpis. Recimo da nema tih aneksa, iako svi svjedoče, pa zar taj sporazum ne vrijedi? Modrić je nakon tog sporazuma još dva mjeseca igrao u Dinamu! Zašto smo tako prokleti da napadamo takvog igrača? Jeste li ikada čuli da se hrvatski reprezentativac ispituje u 21 sat? Tada je bilo ispitivanje, izvukli su ga iz hotela, a on je došao na pripreme sa reprezentacijom. I nakon sat i po vremena mu u usta stavili jednu rečenicu koju je on dobro shvatio. Sad od njega prave monstruma i lažova", rekao je Mamić.

On je potom pokazao ugovore i anekse koje je potpisivao sa jednim od najboljih hrvatskih fudbalera svih vremena.

"Luka Modrić? Ovde imam šest ugovora s Modrićem, anekse... Luka ima veoma dobro pamćenje, ali se u jednom trenutku nije mogao setiti svog debija. Pomogla mu je tada vaša kolegica Dea Redžić da to kraće potraje. Zar se svi vi sjećate svakog trenutka? Luka pleše po stadionima sveta, proslavlja svoje ime i svog Obrovca iz kojeg je morao da pobjegne jer su mu tamo zaklali dedu. Bando i gadovi, prestanite da prljate ime Luke Modrića. Bio je u izbeglištvu, ja sam ga uzeo – bio sam mu i tata, i mama, brat i sestra… Učio sam ga kako se sjedi, kako se govori, kako da se obuče, uči engleski… Jas am ulagao u njegov razvoj. Uzeo sam ga iz milosrđa, ko je tada znao da će on postati ovakav igrač".

Mamić je potom kritikovao novinare jer su željeli da ga predstave u lošem svijetlu.

"Zašto mene otpužujete? Jer sam pravio izuzetak i jedina dva transfera koja su ikad isplaćena u Hrvatskoj i na njih je plaćen porez Republici Hrvatskoj su upravo Modrićev i Lovrenov. Zar je to tako tešku razumeti? Zar je to teško napisati?".

Objasnio je i koliko je uložio u hrvatski fudbal.

"Na druge igrače sam potrošio 10 miliona maraka. To nikome ne smeta, ali vam smeta što smo Luka i ja podijelili njegov novac novac prema građanskom ugovoru. Koga to briga? Luka je nedvosmisleno govorio istinu na sudu, kao i na ispitivanju. Samo je u jednom pasusu rekao da je aneks potpisao kad je već igrao u Londonu. Na 10 mesta je tražio da mu isplatimo njegov dio, zašto bi to tražio ako nije bilo dogovoreno? Zašto se zaobilazi istina? Vas uopšte ne zanima šta piše u dokumentima. Na suđenju su svedočili svi ljudi zaposleni u Dinamu i svi su to potvrdili".

Na kraju, ponovio je da su novinari veliki krivci za stanje u sportu.

"Znate li vi gdje su naši reprezentativci? Svi su pobjegli glavom bez obzira jer smo ih mi isterali. Pitate se zašto ćute? Kakve su pi*de da ne žele da zaštite svog kapitena? Neće da prljaju sebe i svoja imena! To je istina", zaključio je Mamić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana