Luka Milivojević kritikovao selektora Srbije: Krstajić napravio previše grešaka

Glas Srpske
Luka Milivojević kritikovao selektora Srbije: Krstajić napravio previše grešaka

London - Fudbaler Kristal Palasa i srpski reprezentativac Luka Milivojević kritički se osvrnuo na neke odluke selektora Mladena Krstajića tokom Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Milivojević se osvrnuo na utakmice protiv Švajcarske i Brazila naglasivši da još nije prežalio poraz od “sajdžija” koji je Srbiju praktično eliminisao sa šampionata. On je rekao da mu još nije jasno zašto ga je selektor Krstajić izveo iz igre u 80. minutu pri rezultatu 1:1, kada je umjesto njega ušao Nemanja Radonjić.

- Odlično smo otvorili turnir, 95 odsto ekipa prođe grupe kada pobedi prvi meč. Ipak, drugi je odlučio naš nastup u Rusiji. Morali smo da budemo iskusniji i da igramo na rezultat poslednjih 15 minuta. Pokušali smo da rizikujemo u situaciji kada mislim da nije trebalo - rekao je Milivojević.

Utakmicu protiv Brazila, u kojoj je Srbija morala da juri pobjedu, Krstajić je počeo bez Milivojevića, Branislava Ivanovića i Duška Tošića, a u tim je uvrstio Antonija Rukavinu i Miloša Veljkovića.

- Selektor ima svoje mišljenje, protiv Brazila je hteo nešto da proba i izgubili smo. To znači da je napravio loš izbor - izjavio je Milivojević koji je veoma brzo izrastao u kapitena Kristal Palasa.

Da li mu je Krstajić zamjerio na ovakvim riječima, vidjeće se vrlo brzo, jer će selektor Srbije za nekoliko dana saopštiti imena igrača na koje računa za mečeve Lige nacija. “Orlovi” na otvaranju novog takmičenja gostuju u Litvaniji (7. septembar), tri dana kasnije domaćini su Rumuniji, a mini-ciklus zatvaraju utakmicom u Crnoj Gori. Milivojević je igrama svakako zaslužio ne samo poziv nego i mjesto u startnih 11, pogotovo što nedovoljno oporavljeni Nemanja Matić gotovo sigurno neće biti na raspolaganju za ove utakmice. Milivojević je do sada odigrao 30 utakmica u dresu sa nacionalnim grbom i postigao jedan gol.

Navijači mu posvetili pjesmu

Navijači Kristal Palasa obožavaju Luku Milivojevića, što zbog njegove velike požrtvovanosti, što zbog osobina koje su ga promovisale u vođu tima sa “Selhurst parka”. Kao što su navijači Mančester junajteda pjevali Nemanji Vidiću prije nekoliko godina, tako i Palasovi pjesmom nagrade Milivojevića.

- Uvek se trudim da odradim posao na najbolji mogući način, tip sam igrača koji ne bira utakmice, već igram svaku sa istim žarom i intenzitetom. Navijači prepoznaju strast sa kojom svaki put izlazim na teren. Kada čujem pesmu sa tribina posvećenu meni, to mi daje dodatnu energiju. Imam odličan odnos sa fanovima - rekao je Milivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana