Luka Jović, fudbaler Srbije: Zaslužio sam povratak u “orlove”

Agencije
Luka Jović, fudbaler Srbije: Zaslužio sam povratak u “orlove”

Stara Pazova - Eventualna pobjeda protiv Crne Gore u subotu približila bi fudbalsku reprezentaciju Srbije B diviziji Lige nacija, a napadač Ajntrahta Luka Jović rekao je da je svojim igrama zaslužio povratak u nacionalni tim. Poručio je da uz pravi pristup, rezultat u utakmici protiv komšija i u meču sa Litvanijom, tri dana kasnije, ne bi smio da izostane.

- Sigurno smo kvalitetniji od Crne Gore mada sve zavisi od nas kao što ni njihova selekcija neće zavisiti od jednog igrača. Uvek idemo na pobedu i nadam se da će publika doći u što većem broju jer su nam navijači zaista potrebni. Drago mi je što se ponovo vraćam na naš stadion - izjavio je Jović.

Poziv u nacionalnu selekciju Jović je dobio kao najbolji strijelac Bundeslige, ali je istakao da to nije presudno u reprezentativnom dresu.

- To je sjajno, drago mi je što sam najbolji strelac jedne od najjačih liga, ali sada sam tu za reprezentaciju i daću sve od sebe da zaradim minute. Drago mi je što sam se vratio u ekipu, mislim da sam zaslužio to svojim igrama, ali u reprezentaciji nije bitno ko je najbolji strelac i sada ne obraćam pažnju na to - rekao je Jović.

Da su kvalitetniji od Crne Gore i Litvanije poručio je štoper Verdera iz Bremena Miloš Veljković koji je dodao da ekipa napreduje iz utakmice u utakmicu i da su svi zadovoljni dosadašnjim učinkom.

- Normalno je da očekujemo da pobedimo ovde, ali moramo da damo svoj maksimum. Zadovoljni smo za sada, iz utakmice u utakmicu smo sve bolji i bolji. Naša komunikacija takođe napreduje. Imamo dobru priliku da ostvarimo prvi trijumf na domaćem terenu. Probaćemo da igramo kao u Podgorici, ako bude tako, rezultat neće izostati. Cilj nam je da ne primimo gol i ako bude tako imamo veliku šansu za pobedu -  rekao je Veljković, koji bi uz Nikolu Milenkovića trebao da čini štoperski tandem u subotu.

U odbrani ne bi trebalo da bude nekih većih dilema, a najveća neizvjesnost je oko toga ko će istrčati u veznom redu. Oko Nemanje Matića i Dušana Tadića ne bi trebalo da bude postavljeno pitanje, a biće zanimljivo vidjeti da li će uz njih od prvog minuta nastupiti još dvojica vezista, ili jedan, u slučaju da Jović zaigra u tandemu sa Aleksandrom Mitrovićem. Krstajić će imati slatke muke u napadu, s obzirom na to da je i Aleksandar Prijović u dobroj formi.

Tumbakovićeve muke

Selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković suočava se sa velikim problemima pred utakmicu protiv Srbije pošto je štoper, Žarko Tomašević, zbog povrede ranije morao da napusti trening. Osim njega, strateg “sokolova” ne može da računa na povrijeđene Stevana Jovetića, Stefana Savića, Nikolu Vukčevića i Filipa Stojkovića, a pod znakom pitanja je i Aleksandar Šćekić koji se oporavlja od preloma nosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana